ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχηγός Αστυνομίας: Λήφθηκαν μέτρα για πάταξη της διαφθοράς

Πως απαντά η Αστυνομία στις επικρίσεις που διατυπώνονται σε πολιτικό επίπεδο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την θέση ότι στην Αστυνομία έχουν ληφθεί μέτρα για πάταξη της διαφθοράς διατύπωσε ο αρχηγός του σώματος απαντώντας έτσι στα όσα καταλογίζονται στην Αστυνομία σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αναγνωρίζοντας την ύπαρξη του προβλήματος από πλευράς Αστυνομίας επισημαίνονται μια σειρά αδυναμιών στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο τις διαδικασίες και τους μηχανισμούς ελέγχου που όπως γίνεται παραδεκτό παρουσιάζουν σημαντικές αδυναμίες.

Από πλευράς Αστυνομίας υποστηρίζεται ότι λήφθηκαν κάποια μέτρα ενώ με οδηγίες του Αρχηγού του σώματος ημερομηνίας 1ης Ιουνίου 2016 εκπονήθηκαν διαδοχικά δυο μελέτες.

Με οδηγίες πάλι του Αρχηγού Αστυνομίας όπως υποστηρίζεται οι δυο μελέτες αποτέλεσαν το υπόβαθρό εμπειρικής μελέτης η οποία συμπληρώθηκε με την συμμετοχή 434 μελών της Αστυνομίας οι οποίοι απάντησαν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης παραδόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 27 Ιουνίου. Επιπρόσθετα, όπως υποστηρίζεται ο Αρχηγός Αστυνομίας όρισε επιτροπή για την επεξεργασία των εισηγήσεων που προέκυψαν από την πιο πάνω εμπειρική έρευνα και την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων για υλοποίησή τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση