ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσπευσε διαγραφή Γκιούρωφ-Φάντη το ΑΚΕΛ

Τη διαγραφή των δύο στελεχών επικύρωσε ομόφωνα η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την πόρτα εξόδου και επίσημα, έχει δείξει η Εζεκία Παπαϊωάννου στην άλλοτε ισχυρή κυρία της Αριστεράς Ανδρούλλα Γκιούρωφ και στο πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Ανδρέα Φάντη. Αν και ο γ.γ του κόμματος είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο πως οι όποιες διαγραφές στελεχών θα αποφασιστούν τον Σεπτέμβρη, οι διαδικασίες –για άγνωστους λόγους- φαίνεται να επιταχύνθηκαν τελικώς με την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας να επικυρώνει ομόφωνα τη διαγραφή των δύο στελεχών το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. 

Προδιαγεγραμμένη η διαγραφή

Η απόφαση αυτή δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, αλλά μάλλον προδιαγεγραμμένη πορεία της κατάστασης. Ο Ανδρέας Φάντης άλλωστε, είχε θέσει εαυτόν εκτός κόμματος από τη στιγμή που αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Και όσο κι αν το πολιτικό μέλλον του Ανδρέα Φάντη στο ΑΚΕΛ μετά την υποψηφιότητά του με το ΔΗΚΟ ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένο, ζήτημα αποτελεί για πολλούς το κεφάλαιο της Ανδρούλλας Γκιούρωφ. Η κ. Γκιούρωφ άλλωστε, δεν ήταν απλό μέλος του κόμματος, αλλά προβεβλημένο πρωτοκλασάτο στέλεχος, βρισκόμενη για χρόνια στο πηδάλιο του εκφραστικού οργάνου του ΑΚΕΛ ΧΑΡΑΥΓΗ, αλλά και υπηρετώντας το κόμμα, ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Οι πύρινες τοποθετήσεις της τον τελευταίο χρόνο, απέναντι στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, για τους πολιτικούς χειρισμούς του στην ιστοσελίδα της, κάνοντας λόγο για «για ‘ηγέτες’ που κληρονόμησαν μια ισχυρή και περήφανη Αριστερά και την μετατρέπουν σε ποδόγυρο του κάθε ορκισμένου αντιΑκελικού. Του κάθε νεοφιλελεύθερου και υποταγμένου σε ντιρεκτίβες ξένων προς τα συμφέροντα του κυπριακού λαού» όπως επίσης και η σφοδρή κριτική της απέναντι στις τοποθετήσεις του Άντρου Κυπριανού στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, φαίνεται να ώθησαν την ηγεσία στην άμεση διαγραφή της.

Επίσπευση διαδικασιών παρακάμπτοντας το καταστατικό

Μετά και από την απόφαση, η άλλοτε ισχυρή κυρία της Αριστεράς, Ανδρούλλα Γκιούρωφ δεν παραλείπει να προχωρήσει στην αντεπίθεση. Σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της e-shock news, η κ. Γκιούρωφ επισημαίνει ότι ενώ το θέμα βρισκόταν ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η Γραμματεία όπως αναφέρει έδωσε εντολές να παρακαμφθούν οι διαδικασίες που προνοούνται από το καταστατικό και να προχωρήσει η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας σε διαγραφή των εν λόγω στελεχών. Επισημαίνει μάλιστα ότι ούτε η ίδια ούτε ο Ανδρέας Φάντης δεν κλήθηκαν για να τους γνωστοποιηθούν οι κατηγορίες ή να δοθούν εξηγήσεις για τα παραπτώματά τους.

Το Σεπτέμβρη ο Κατσουρίδης

Μπορεί το ΑΚΕΛ να έκλεισε εσπευσμένα το κεφάλαιο Γκιούρωφ, ωστόσο ανοικτό παραμένει το τι θα πράξει η ηγεσία τελικώς, γύρω από το πολιτικό μέλλον του Νίκου Κατσουρίδη στο κόμμα. Ήδη η Εζεκία Παπαϊωάννου θα έπρεπε να είχε δώσει μία απάντηση για το κατά πόσο ο ισχυρός άντρας της Αριστεράς θα επανέλθει στο κόμμα, ή αν θα ισχύσει η αποβολή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση