ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπριοι ψάχνουν Pokemon σε κυκλικούς κόμβους και αυτοκινητόδρομους

Σταματήστε το κυνήγι POKEMON ενώ οδηγείτε, προειδοποιεί η Reaction

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του οργανισμού REACTION για τη χρήση της εφαρμογής GO POKEMON που έκανε την εμφάνιση της τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Οργανισμού REACTION, Μάριος Σταύρου τονίζει ότι είναι πραγματικά μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής από οδηγούς ή/και πεζούς.

Σημειώνεται ότι σε αρκετά σημεία του πλανήτη έχουν γίνει οδικές συγκρούσεις, κάποιες εξ αυτών θανατηφόρες, από άτομα που παραδέχθηκαν ότι έχασαν τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας του κυνηγιού POKEMON.

Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού αλλά και ενός πεζού, αναφέρεται μπορούν να αποβούν μοιραίες και καταστροφικές όχι μόνο για τους ιδίους αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, υπογραμμίζει ο Μάριος Σταύρου.

Οπως αναφέρεται, στην Κύπρο υπήρξαν περιστατικά με οδηγούς που σταμάτησαν στην μέση του δρόμου για να κυνηγήσουν ή ακόμα έκαναν κύκλους συνέχεια σε κυκλικό κόμβο μέχρι να εμφανιστεί ένα POKEMON.

“Πεζοί περιφέρονται στο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο να παρασυρθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα τονίζει ο Πρόεδρος του REACTION. Κάποιοι εξ αυτών «διαφημίζουν» αυτή τη συμπεριφορά τους και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επιλογή για τον καθένα σε ποιο παιχνίδι θα συμμετέχει αλλά πρέπει αυτό να γίνεται στα πλαίσια της ασφάλειας τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων”, προστίθεται.

“Η νομοθεσία στην Κύπρο είναι ξεκάθαρη και προνοεί την οδήγηση με ελεύθερα χέρια ενώ παράλληλα τιμωρεί και την απρόσεκτη οδήγηση. Ως εκ τούτου η χρήση κινητού τηλεφώνου για την συγκεκριμένη εφαρμογή απαγορεύεται τόσο για την ασφάλεια του οδηγού/επιβατών όσο και για την ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου”, δηλώνει ο Πρόεδρος του REACTION.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση