ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Σύντομα οι αποφάσεις για τα νοσοκομεία Πάφου-Πόλης

Παραδόθηκε επιστολή στον Υπουργό Υγείας με τα αιτήματα της περιοχής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εντός της ημέρας ή αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε σήμερα με δηλώσεις του στην Πάφο, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Ο κ. Παμπορίδης σε δηλώσεις του στο ΓΝ Πάφου μετά το πέρας σύσκεψης, ευχαρίστησε τη Διεύθυνση του ΓΝ Πάφου για την ενημέρωση της οποίας έτυχε τόσο για τα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο Πάφου όσο και για τα ζητήματα που αφορούν την ενδεχόμενη συμπλεγματοποίηση της Πόλης Χρυσοχούς με το παθολογικό θάλαμο της Πάφου.

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση πως “εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου του για το θέμα της επίλυσης των προβλημάτων της στελέχωσης του Νοσοκομείου Πόλης Xρυσοχούς, αλλά και κάποιων κλινικών του ΓΝ Πάφου.

Μιλώντας εξάλλου μετά το πέρας της σύσκεψης στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, ο κ. Παμπορίδης εξήρε το ενδιαφέρον των βουλευτών της Επαρχίας Πάφου αλλά και όλων των κοινοταρχών της ευρύτερης περιοχής που παρέστησαν στη σύσκεψη.

“Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε λύσεις, οι οποίες θα φέρουν το Νοσοκομείο στα επίπεδα λειτουργίας τα οποία ίσχυαν μέχρι πρότινος, σε πρώτο βήμα”, είπε ο Υπουργός.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς και Πρόεδρος Συντονιστικής Επ. Δήμου και Κοινοτήτων Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως επέδωσε επιστολή στον Υπουργό Υγείας με τα αιτήματα της περιοχής.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο κ. Οδυσσέως αναφέρθηκε στην αναστολή της λειτουργίας των θαλάμων εσωτερικών ασθενών, παρά την κατ’ επανάληψη υποβολή υπομνημάτων της Συντονιστική Επιτροπή Δήμου και Κοινοτήτων διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και τις υποσχέσεις που δίνονται κατά καιρούς για βελτίωση και αναβάθμισή του.

Ο κ. Οδυσσέως έθεσε και το θέμα της προσωρινής πρόσληψης διασωστών σε ωρομίσθια βάση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την ΕΔΥ της μόνιμης πρόσληψης των δύο διασωστών/ οδηγών ασθενοφόρων.

Κάλεσε τέλος τον κ. Παμπορίδη να δώσει οδηγίες για να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες διευθετήσεις για την επαναλειτουργία των θαλάμων εσωτερικών ασθενών με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, δύο ειδικών παθολόγων και παράλληλα να διευθετηθούν τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς συγκεντρώθηκαν έξω από το Νοσοκομείο της περιοχής, αναμένοντας τον Υπουργό Υγείας. Αίτημα τους είναι να παραμείνουν σε λειτουργία οι θάλαμοι εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου Πόλης αλλά και να μην υποβαθμιστεί το κρατικό νοσηλευτήριο της περιοχής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση