ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το εδαφικό και η ασφάλεια στη σημερινή συνάντηση

Ζητούμενο από τη σημερινή συνάντηση να καταλήξουμε σε συναντιλήψεις δήλωσε ο ΚΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το εδαφικό και θέματα ασφάλειας τίθενται επό τάπητος στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Μιλώντας στο τρίτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση πολύ σημαντική καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2004 που θα συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διευκρίνησε ότι αρχική θέση της τουρκικής πλευράς ήταν ότι τα θέματα αυτά θα έπρεπε να συζητηθούν στο εξωτερικό στο πλαίσιο μιάς συζήτησης την οποία θα ακολουθούσε πενταμερής Διάσκεψη.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα οποιαδήποτε κατάληξη, πέραν από τον καθορισμό ενός γενικότερου πλαισίου στο οποίο θα κινηθεί η συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα.

Ευελπιστούμε, είπε, ότι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων θα καταλήξουν σε συναντιλήψεις οι οποίες θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι η σημερινή συνάντηση διεξάγεται σε επίπεδο ηγετών και διαπραγματευτών.

Η σημερινή συνάντηση, είναι και η τελευταία  των εντατικοποιημένων συνομιλιών Ιουλίου και οι δύο ηγέτες αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες συναντήσεις τους που αναμένεται να αρχίσουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και θα συνεχίζονται μέχρι την ημερομηνία μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση