ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προβληματισμός για την ασφάλεια του Ερντογάν

Για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας προειδοποιούν οι Μυστικές Υπηρεσίες

Στην τουρκική πρωτεύουσα μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για την ασφάλεια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και άλλων πολιτικών. Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ) προειδοποιούν για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Τουρκίας.

Η προειδοποίηση έρχεται από την ηγεσία της ΜΙΤ και έχει τεθεί επί τάπητος στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, που έλαβε χώρα πριν από λίγες ώρες στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας.

Η ΜΙΤ προειδοποιεί ότι κύκλοι του Κινήματος Γκιουλέν ετοιμάζονται να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της χώρας. Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες προειδοποιούν ότι η λίστα για δολοφονίες του Γκιουλέν ενδέχεται να είναι μεγάλη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι συμπεριλαμβάνει ονόματα και άλλων πολιτικών.

Ο Αρχηγός της ΜΙΤ εστιάζει και σε άλλα σημεία. Αναφέρει ότι την προηγούμενη εβδομάδα η υπηρεσία του και οι δομές ασφαλείας της Τουρκίας κατάφεραν να εμποδίσουν επίθεση που δέχθηκε η χώρα διαμέσου του διαδικτύου. Επίσης, στην Άγκυρα φτάνουν πληροφορίες που δείχνουν ότι το Κίνημα Γκιουλέν ευθύνεται για τις πρόσφατες μεγάλες απώλειες του τουρκικού στρατού στο «μέτωπο» του Κουρδικού.

Εξαιτίας των προαναφερόμενων πληροφοριών, η Άγκυρα παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής και εντατικοποιεί τα μέτρα ασφαλείας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έχει ενισχυθεί η προσωπική φρουρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση