ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΕΔ: Δεν στελεχώνονται σχολεία με πιέσεις και εκβιασμούς

Σε επίσημη δήλωσή της απαντά στην ΟΕΛΜΕΚ για τη στελέχωση και τις ποσοστώσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ιωάννας Σκορδή

Ο κ. Φίλιος Φυλακτού, πρόεδρος της ΠΟΕΔ, σε επίσημη σημερινή δήλωσή του (24/08/2016) τοποθετήθηκε σχετικά με το φλέγον θέμα της στελέχωσης των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τις ανησυχίες των οργανωμένων δασκάλων, αλλά και των οργανωμένων καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) για σοβαρή υποστελέχωση.

Συγκεκριμένα, στη νέα επίσημη δήλωσή του κάνει λόγο για τις «αιχμές από τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ ότι, δήθεν, η ΠΟΕΔ εκβίασε τον υπουργό Παιδείας και πέτυχε την εξασφάλιση περισσότερων θέσεων».
Διευκρινίζοντας, αναφέρει πως έγινε εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ και αναφορά σε ποσόστωση των θέσεων που έπρεπε να ζητηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν δημιουργούνται θέσεις με πιέσεις και εκβιασμούς
Ο κ. Φυλακτού στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «οι θέσεις στην Εκπαίδευση δεν δημιουργούνται και δεν πρέπει να δημιουργούνται είτε με πιέσεις είτε με εκβιασμούς. Οι θέσεις προκύπτουν μέσα από τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν κάθε χρόνο».

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση υπάρχει αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των παιδιών που φοιτούν γι’ αυτό και οι αυξημένες ανάγκες. Από την άλλη, ο κ. Φυλακτού αναφέρει πως την ίδια ώρα, στη Μέση Εκπαίδευση καταγράφεται σημαντική μείωση του αριθμού των παιδιών.

Αδιαμφισβήτητα αριθμητικά δεδομένα

Τονίζοντας ότι οι αναφορές του βασίζονται σε «αδιαμφισβήτητα αριθμητικά δεδομένα», απέναντι σε «κακόπιστες αναφορές», προς επίρρωση των επιχειρημάτων του παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας στις Ετήσιες Εκθέσεις που εκδίδονται.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017, οι μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης ανέρχονται στους 50.556, ενώ οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης στους 40.000. Από την άλλη, κατά την προηγούμενη χρονιά (2015-2016), σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Φυλακτού, οι μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης ανέρχονταν στους 49.429, ενώ αυτοί της Μέσης Εκπαίδευσης, στους 40.652.

Ούτε ένταση ούτε κόντρα

Επισημαίνει δε ότι «Δεν υπάρχει ένταση ούτε “κόντρα” ανάμεσα στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, όπως παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες». Προσέθεσε πως «όταν το υπουργείο Παιδείας κάνει σωστά τη δουλειά του, εμείς ως Εκπαιδευτικές Οργανώσεις είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε εντάσεις στον πολύ ευαίσθητο και σημαντικό τομέα της Εκπαίδευσης».

Τελειώνοντας, εκφράζει την ελπίδα του «το αποτέλεσμα της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου να είναι εκείνο που θα επιτρέψει στα σχολεία μας να λειτουργήσουν ολόκληρη τη σχολική χρονιά σωστά στελεχωμένα, προς την επίτευξη των εκπαιδευτικών και άλλων σκοπών και στόχων».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση