ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 6 Οκτωβρίου στη «βουλή» ο Ακιντζί

Ενημερώνει ο Ακιντζί τα τ/κ κόμματα για το Κυπριακό

Στον απόηχο των νέων εξελίξεων στο Κυπριακό και την νέα τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας ετοιμάζει μια σειρά νέων πρωτοβουλιών. Ο απώτερος στόχος του Μουσταφά Ακιντζί η παροχή νέας ώθησης στην διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. 

Οι πρώτες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι μετά την επιστροφή του στο νησί, η οποία αναμένεται αύριο το μεσημέρι γύρω στις 15.00, ο Μουσταφά Ακιντζί θα συνεχίσει να εκπέμπει μηνύματα αποφασιστικότητας για την λύση του Κυπριακού, το αργότερο μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Ο κ. Ακιντζί θα επιχειρήσει να παροτρύνει την ε/κ πλευρά, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και υπογραμμίζοντας την σημασίας της άμεσης λύσης.

Παράλληλα με την έναρξη των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων που διακόπηκαν εξαιτίας της διάσκεψης της Νέας Υόρκης, ο κ. Ακιντζί θα λάβει νέες πρωτοβουλίες και στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο.

Συγκεκριμένα, στις 6 Οκτωβρίου, ο κ. Ακιντζί θα βρεθεί στο βήμα στης «βουλής». Σε κλειστή συνεδρίασης της ολομέλειας της «βουλής», ο κ. Ακιντζί θα ανοίξει τα χαρτιά του για την πορεία του Κυπριακού. Επίσης, θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τα κόμματα που αντιπροσωπεύονται στην «βουλή».

Την παραπάνω πληροφορία επιβεβαιώνει ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Ασίμ Ακάνσοϊ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ακιντζί αναμένεται να έχει εντατικές διαβουλεύσεις με την διαπραγματευτική ομάδα του, τα κόμματα της Αριστεράς και τις δυνάμεις που τον υποστηρίζουν. Στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας θα βρεθεί η στρατηγική της τ/κ πλευράς στους επόμενους μήνες.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση