ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έφυγαν οι Βρετανοί από την Ξυλοφάγου

Οι κάτοικοι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι αναστέλλονται οι εργασίες κοπής δέντρων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αποχώρησαν πριν από λίγο οι Βρετανοί στρατιώτες από την περιοχή στην Ξυλοφάγου μετά την κινητοποίηση κατοίκων της κοινότητας από τα ξημερώματα και με τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις από του Βρετανούς ότι αναστέλλονται οι εργασίες κοπής των δένδρων αποχώρησαν από την περιοχή και έτσι οι Βρετανοί στρατιώτες επέστρεψαν στην βάση τους.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα όταν περιπού 300 στρατιώτες των βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας μετέβησαν σε περιοχές γύρω από την κοινότητα Ξυλοφάγου και με αλυσοπρίονα και άλλα εργαλεία άρχισαν να κόβουν δένδρα.

Συγκεκριμένα, 16 στρατιωτικά φορτηγά με περίπου 300 Βρετανούς στρατιώτες μετέβησαν στην περιοχή Παναγιά Ευαγγελίστρια, νότια της Ξυλοφάγου και πλησίον του πεδίου βολής των Βάσεων.

Οι στρατιώτες άρχισαν να κόβουν ακακίες, ευκαλύπτους και οπωροφόρα δέντρα, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τους κατοίκους. 

Σημειώνεται ότι η ακακία είναι δέντρο που προσελκύει τα αμπελοπούλια και είχαν φυτευτεί επί τούτου, προκειμένου να αναπτυχθεί το κυνήγι. Ωστόσο αξιωματούχοι των Βρετανών είχαν δηλώσει πως τα δέντρα, εμπόδιζαν την ορατότητα και πως επρόκειτο για στρατιωτική επιχείρηση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση