ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προβληματισμός ΠΟΑΣ για τη χρήση της γαλακτόσκονης

Έντονο προβληματισμό για το μέλλον των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών

ΚΥΠΕ

Έντονο προβληματισμό για το μέλλον των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών με την αυξημένη εισαγωγή και χρήση γαλακτόσκονης, εκφράζει ο Παγκύπριος Οικολογικός Αγροτικός Σύνδεσμος.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΟΑΣ αναφέρει ότι οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την εισαγωγή και χρήση γαλακτόσκονης, είναι ιδιαίτερα έντονες, θέτοντας πολλά ερωτήματα, σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα αυτά δεν απαντήθηκαν ούτε κατά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη.

«Εν έτη 2016, έχοντας σαν μόνο δεδομένο την αυξημένη εισαγωγή γαλακτόσκονης, μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως κανένας δεν γνωρίζει από πού έρχεται, ποιος την εισάγει, πού χρησιμοποιείται και τι επιπτώσεις έχει ο καταναλωτής» σημειώνει ο ΠΟΑΣ, προσθέτοντας πως κανένας δεν γνωρίζει ακόμη ούτε και το βιοποριστικό μέλλον των αγροτών.

«Όταν έχουν ακουστεί ισχυρισμοί για χρήση γαλακτόσκονης σε προϊόντα όπως γιαούρτι, παγωτά, τυριά, ακόμα και στα χαλούμια, τότε εάν αυτό αληθεύει, οι κτηνοτρόφοι μας δεν θα έχουν να διαθέσουν την πρώτη ύλη με αποτέλεσμα, τη σταδιακή μείωση του εισοδήματος τους», αναφέρει ο ΟΠΑΣ εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία τόσο για το μέλλον των αγροτών όσο και για τους καταναλωτές.

Καλεί τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, να αναλάβουν την ευθύνη τους, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα, πραγματοποιώντας επαρκείς ελέγχους.

«Πρέπει επιτέλους, να εκπονηθεί ένα αποτελεσματικό στρατηγικό πλάνο ελέγχου, το οποίο θα ακολουθούν αυστηρά τα αρμόδια τμήματα, προστατεύοντας τον αγροτικό κόσμο και τους καταναλωτές», σημειώνει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση