ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαρλότα με μήλα

ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Η ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΕΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Προετοιμασία: 90΄
Ψήσιμο: 30΄
Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
100 γρ. ζάχαρη
135 γρ. λάδι
1 αυγό
10 γρ. brandy
360 γρ. αλεύρι φαρίνα
Για τη γέμιση
1 ½ κιλό μήλα
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
Για την κρέμα
1.2 λίτρα γάλα
90 γρ. corn flour
90 γρ. ζάχαρη
4 κροκάδια
βανίλια
Για τη μαρέγκα
4 ασπράδια
40 γρ. άχνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη ζύμη
Κτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη, το αυγό και το brandy. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Απλώνουμε με τα χέρια μας στον βουτυρωμένο πάτο μιας σχετικά βαθειάς φόρμας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά (περίπου 30΄).
Για τη γέμιση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα ψήνουμε με τη ζάχαρη και το νερό για 15΄ περίπου. Προσθέτουμε την κανέλα κι απλώνουμε πάνω στη ψημένη ζύμη, μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο.

Για την κρέμα
Κτυπάμε πολύ καλά τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε λίγο το μισό γάλα και το ρίχνουμε στα κροκάδια, ενώ συνεχίζουμε το κτύπημα. Αδειάζουμε σε κατσαρόλα και αρχίζουμε να ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα κροκάδια ενώ ανακατεύουμε Οταν πήξει η κρέμα την απλώνουμε πάνω στα μήλα και κρυώνουμε.
Οταν κρυώσει εντελώς, κτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη σε μαρέγγα σφιχτή και απλώνουμε πάνω στην κρέμα με κουτάλι ή κορνέ. Βάζουμε κάτω από γκριλ ή σχαρα μέχρι να ροδίσει ελαφρά η μαρέγγα. Παγώνουμε και σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση