ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έντονες συζητήσεις για το Κυπριακό με το εδαφικό στο επίκεντρο

Ξεκαθαρίζει εαν θα ακολουθήσουν τον ΠτΔ στην Ελβετία οι αρχηγοί κομμάτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έντονες διεργασίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα με βασικό πυλώνα συζήτησης το Κυπριακό.Συγκεκριμένα η επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στην Κύπρο η Φρεντερίκα Μογκερίνι εντάσσεται στα πλαίσια της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Η κυρία Μογκερίνι είχε συνάντηση τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όπου τους τόνισε την στήριξη της Ένωσης στην διαδικασία.

Ακόμα σήμερα με ανακοίνωση τους τα Ηνωμένα Έθνη δια στόματος του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ στο νησί επισημοποίησαν την παρουσία του Μπαν Κι Μουν στην Ελβετία και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο καθώς ο ΓΓ των ΟΗΕ θα κυρήξει την έναρξη της διαδικασίας στις 7 Νοεμβρίου.

Μέσα απο αυτά τα γεγονότα μπαίνουμε και επίσημα στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση της συζήτησης για το εδαφικό. Το μόνο που έμεινε να ξεκαθαρίσει είναι το κατά πόσο θα ακολουθήσουν στην Ελβετία τον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι αρχηγοί των κομμάτων και αυτό θα διαφανεί στην συνεδρία το εθνικού συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση