ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Εργασίας: Δεν θα υπάρξει μείωση των μισθών λόγω ATA

Η Υπουργός είχε συνάντηση με τις εμπλεκόμενες πλευρές για έναρξη του διαλόγου

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι οι εργοδότες και οι συντεχνίες αποδέχτηκαν την πρόταση της για μη μείωση των μισθών λόγω του αρνητικού προσήμου της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), εξέφρασε τη Δευτέρα η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιανίδου.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας συνάντησης της με εκπροσώπους της ΟΕΒ και ΚΕΒΕ αλλά και των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι “είχαμε την πρώτη μας συνάντηση με τις συντεχνίες και την ΟΕΒ και ΚΕΒΕ για το 2017, για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) και ευχαρίστησε “τους εργοδότες, την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ αλλά και τις συντεχνίες για το ότι όλοι αποδέχτηκαν την πρόταση μου για μη μείωση των μισθών λόγω αρνητικού προσήμου της ΑΤΑ”.

“Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους εργαζομένους, γιατί δεν θα υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος κατά την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων για μείωση των μισθών λόγω ΑΤΑ” συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας είπε ότι, “εκείνο που συνεχίζουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε με πιο εντατικό τρόπο κατά τις επόμενες ημέρες, είναι η τελική ρύθμιση της ΑΤΑ”.

Έχουμε συζητήσει, ανέφερε τέλος η Υπουργός, “τα της θέσης όλων των κοινωνικών εταίρων και πιστεύουμε, ότι με την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει όλοι κατά την διάρκεια των δύσκολων χρόνων που έχουμε περάσει, θα καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο για να ρυθμιστεί κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο η ΑΤΑ”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση