ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνωστισμός στο λιμάνι,όλα λειτουργούν ομαλά λένε κυβερνητικές πηγές

Υπουργός Μεταφορών: Έγιναν βανδαλισμοί στο λιμάνι από αχθοφόρους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρά τον συνωστιμό που παρατηρήθηκε στο λιμάνι Λεμεσού, σύμφωνα με τον γ.γ της ΠΟΒΕΚ Κυριάκο Μουστάκα, όλα πλέον φαίνεται να λειτουργούν ομαλά.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Μουστάκας θεωρεί βέβαιο ότι δεν λειτουργούν και πάλι όλα τα μηχανήματα. Ωστόσο σύμφωνα και με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει καμία ουρά και πως οι διαδικασίες συνεχίζονται. 

Μάλιστα μιλώντας ο κ. Μουστάκας μιλώντας στο ΡΙΚ τόνισε πως δεν πρόκειται να κλείσει το λιμάνι αλλά πάνε επί τόπου στο σημείο για να αποτρέψουν τυχόν ένταση. 

Και ο Γενικός Διευθυντής του Υπ. Μεταφορών τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα πέραν του συνωστισμού, τονίζοντας πως έχοντας παραμείνει κλειστό το λιμάνι το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν αναμενόμενο. Πρόσθεσε πως η διαδικασία με την είσοδο των φορτηγών στο λιμάνι, συνεχίζεται. 

Τι ειπωθηκε στη Βουλή

Στο μεταξύ ο υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε τα μέλη των επιτροπών για τις συμβάσεις ανάθεσης του λιμανιού στους ιδιώτες οι οποίες παραδόθηκαν στα μέλη της επιτροπής. Ο υπουργος ζήτησε πίστωση χρόνου ενώ από την άλλη παραδέχθηκε ότι η εταιρεία στον τομέα παραγωγικοτητας κινείται σε χαμηλά ποσοστο

Ο Γενικός Ελεγκτής είπε στην βουλή ότι το κράτος εάν θα παραχωρήσει γη επιπλέον στην διαχειριστρια εταιρία θα πρέπει να γίνει με εμπορικούς όρους και όχι με ευνοϊκους όρους. Επίσης είπε ότι το κράτος οφείλει στους συμβούλους για ιδιωτικό ποίηση του λιμανιού τα οποία θα καταβάλει εάν δούλεψε το νέο συστημα

Επίσης ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι ενώπιον του γραφείου υπάρχει καταγγελία για τον Μάριο Πουρρο διευθυντή της eurogate ο οποίος παραιτήθηκε από θέση που είχε στην ΑΛΚ για να αναλάβει πόστο στην εταιρεία που ανέλαβε την διαχείριση του.

Η διαχειρίστρια εταιρία των εμπορευματοκιβωτίων δια εκπροσώπου της ανέφερε ενώπιον της βουλής ότι μέχρι αυτή την ώρα έχουν εκτελωνιστεί 750 κοντέινερ.

Το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία λέει το ΚΕΒΕ, που παρατηρείται τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές όπου προκαλείται ζημιά στην αξιοπιστία των κυπριακων εταιρειων.

Οι βανδαλισμοί 

Ο υπ. Μεταφορών ανοίγοντας τις εργασίες της κοινής συνεδρίας των επιτροπών Μεταφορών και Ελέγχου ισχυρίστηκε ότι στον εξοπλισμό που παραδόθηκε στην διαχειρίστρια εταιρία για τα εμπορευματοκιβώτια υπήρχαν μηχανήματα τα οποία όπως είπε είχαν υποστεί βανδαλισμό από αχθοφόρους.

Ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε τα μέλη των επιτροπών για τις συμβάσεις ανάθεσης του λιμανιού στους ιδιώτες οι οποίες παραδόθηκαν στα μέλη της επιτροπής και ζήτησε πίστωση χρόνου ενώ από την άλλη παραδέχθηκε ότι η εταιρεία στον τομέα παραγωγικότητας κινείται σε χαμηλά ποσοστά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση