ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιράκ: Τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν από σφαίρες σε διαδήλωση

Οι φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια «στην έλλειψη υπηρεσιών και στη διαφθορά της κυβέρνησης»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους φοιτητές που πέταγαν πέτρες στη συνοδεία του πρωθυπουργού Χαϊντάρ αλ Αμπάντι στην πόλη Κουτ, 160χλμ νότια από την πρωτεύουσα Βαγδάτη, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτητή, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν προς τους διαδηλωτές. Ένας αξιωματικός και ένας ιατρός, ενώ επιβεβαίωσαν ότι οι τραυματίες είναι τρεις, δήλωσαν πως δεν γνώριζαν από πού προήλθαν οι πυροβολισμοί.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αμπάντι στο Πανεπιστήμιο Αλ Ουασίτ.

Οι φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια «στην έλλειψη υπηρεσιών και στη διαφθορά της κυβέρνησης», τόνισε ο Αλί αλ Αμπούντι, που συμμετείχε στην διαδήλωση.

Σύμφωνα με τον Αλί αλ Σαράι, μέλος των δυνάμεων ασφαλείας και υπεύθυνο της ασφάλειας του Πανεπιστημίου, οι διαδηλωτές «εκτόξευσαν πέτρες, μπουκάλια με νερό και παπούτσια» ενάντια στη συνοδεία του ιρακινού πρωθυπουργού.

Τα μέλη της προσωπικής φρουράς του Αμπάντι τότε πυροβόλησαν στον αέρα και εκτόξευσαν δακρυγόνα ενάντια στους διαδηλωτές, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία όμως ενός φοιτητή, του Μοχάμεντ Αναγίντ, οι δυνάμεις ασφαλείας «πυροβόλησαν τους διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων τραυματίστηκαν».

«Εβδομήντα τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με τους περισσότερους να έχουν ήδη φύγει», τόνισε ο Αχμέντ αλ Κουραϊσι, ένας γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης. «Τρεις που τραυματίστηκαν από σφαίρες και 19 που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων, εξακολουθούν να λαμβάνουν περίθαλψη», πρόσθεσε.

Ένας αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε την σύλληψη 20 διαδηλωτών.

Με ανακοίνωση του ο Αμπάντι κάλεσε «όλα τα πανεπιστήμια να μείνουν μακριά από πολιτικές συγκρούσεις».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση