ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστολές Χριστόφια σε ΟΗΕ και Ε.Ε.

Καταγγέλλει την τουρκική στάση έναντι της Κύπρου

Επιστολές προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, τον Πρόεδρο της Κομισιόν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας με τις οποίες καταγγέλλει την αλαζονική τουρκική στάση έναντι της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στο οποίο αναφέρεται ότι έχει αποστείλει επιστολές προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και την ΕΕ καταγγέλλοντας την τουρκική στάση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «θέλω να επιβεβαιώσω ότι έχω αποστείλει τέτοιες επιστολές στον ΓΓ του ΟΗΕ, στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, στον Πρόεδρο της Κομισιόν και στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου".

"Δεν θα αποκαλύψω στο περιεχόμενο των επιστολών, πρέπει οι παραλήπτες να πάρουν τις επιστολές και αν κριθεί σκόπιμο να δοθεί στη δημοσιότητα το περιεχόμενο. Εν πάση περιπτώσει οι επιστολές αναφέρονται σε αυτά που καταγγέλλω και δημόσια: στην αλαζονεία και στον κυνισμό με τον οποίον ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αλλά και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι συμπεριφέρονται έναντι της Κύπρου. Και το καταγγέλλω αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα που φέρει την Τουρκία να εξαγγέλλει τη διεξαγωγή ερευνών που επηρεάζουν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «για την ΑΟΖ η κατάσταση παρακολουθείται πολύ στενά από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και σε αυτό το ζήτημα είμαστε σε επαφή με την ΕΕ και με την Ελλάδα, ασφαλώς, διότι είναι θέμα που αφορά άμεσα και την Ελλάδα, και συντονιζόμαστε ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε πιθανές επεμβάσεις και απειλές της Τουρκίας στο χώρο της ΑΟΖ μας».

www.kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση