ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O Παγδατής πέρασε στα προημιτελικά του Σίδνεϊ

Ο Κύπριος τενίστας θα αντιμετωπίσει στους ''8'' τον Ντελ Πότρο

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Μάρκος Παγδατής, που στην Κεν Ρόουζγουελ Αρένα τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/01) ώρα Κύπρου, κατάφερε να βγεί νικητής μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα και να αφήσει εκτός συνέχειας τον συμπατριώτη των διοργανωτών και ευχάριστη έκπληξη -για τους ίδιους- Μάθιου Έμπντεν, επκρατώντας με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 7-6), μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Αυστραλό να μπαίνει ορεξάτος στο κορτ και με την βοήθεια και των συμπατριωτών του, να φτάνει στο ένα και μοναδικό μπρέικ στο σετ (την ίδια στιγμή που ο Μάρκος άφηνε ανεκμετάλευτες τρεις ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Έμπντεν) και να φτάνεισ την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ενός πρώτου σετ, που έκλεισε και για τους δύο αθλητές, έχοντας υψηλά ποσοστά στο σερβίς (62% Παγδατής, 65% Έμπντεν).

Στο 2ο σετ, το σερβίς "άφησε" για τα καλά τον Κύπριο (39%), που έπρεπε να βρει άλλους τρόπους για να μείνει στο ματς. Η μαχητικότητά του όμως μέσα στον πόντο και η επιμονή του, τον έφεραν να παίρνει προβάδισμα με δύο μπρέικς έναντι ενός του 24χρονου Αυστραλού και να ισοφαρίζει παράλληλα την αναμέτρηση σε 1-1 σετ (7-5).

Στο 3ο και καθοριστικό σετ, τα λάθη και για τους δύο αθλητές μειώθηκαν αισθητά, όπως μαζί χάθηκαν εντελώς και οι ευκαιρίες για μπρέικ. Οι δύο αθλητές πηγαίνανε χέρι-χέρι, με τον Έμπντεν να επιστρατέυει το δυνατό του σερβίς όταν χρειάστηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς.

Με το ρολόι στο κεντρικό κορτ να δείχνει συμπληρωμένες δύο ώρες συνολικού παιχνιδιού, Μάρκος και Μάθιου οδηγήθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα του ψυχοφθόρου τάι-μπρέικ για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί, επιστρατεύτηκαν από τον κύπριο όλα τα όπλα που είχε στην φαρέτρα του, με πρώτο και καλύτερο αυτό της εμπειρίας. Ο Παγδατής, πήρε γρήγορα "κεφάλι" στο τάι-μπρέικ. Ένα προβάδισμα που δεν το έχασε ποτέ, φτάνοντας στην κατάκτηση του τρίτου σετ (7-6(3)) και ταυτόχρονα στην πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Σίδνεϊ.

Εκεί, όπου αντίπαλός του θα είναι το Νο1 του ταμπλό και Νο11 στον κόσμο, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, που λίγο νωρίτερα στο ίδιο κορτ, είχε επικρατήσει σχετικά εύκολα του Λούκας Κουμπότ με 2-0 σετ (6-4, 6-2).

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες www.cyprustennissociety.com

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση