ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεσολάβηση Καρογιάν για τις ταυτοποιήσεις αγνοουμένων

Θα έρθει σε επαφή με Κυβέρνηση, ΙΝΓΚ και άλλους εμπλεκόμενους για να ολοκληρωθεί το ζήτημα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι θα προβεί εντός της ημέρας στους απαραίτητους χειρισμούς για να λήξει το ζήτημα μεταξύ της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, αναφορικά με το θέμα των ταυτοποιήσεων.

Οπως είπε ο κ. Καρογιάν, ο ίδιος θα έρθει σε επαφή τόσο με την Κυβέρνηση, όσο και με το ΙΝΓΚ και τους άλλους εμπλεκόμενους ώστε να ολοκληρωθεί το ζήτημα «θετικά και χωρίς παλινδρομήσεις». «Εντός της ημέρας θα κάνω κάποιες κινήσεις προς την κατεύθυνση [του] να τελειώνει αυτή η υπόθεση. Είναι σε βάρος μας και ελπίζω αυτό να είναι κατανοητό», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μιλούσε μετά το πέρας της συνάντησης που είχε το μεσημέρι με την ηγεσία της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων, στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα και πρόσθεσε ότι κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε όσα έχουν μεσολαβήσει την τελευταία περίοδο.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι συγγενείς των αγνοουμένων ακόμη αναμένουν τη διακρίβωση της τύχης των συγγενών τους, ενώ ανέφερε ότι χρειάζονται χειρισμοί τέτοιοι, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και το μεγάλο αυτό ανθρωπιστικό θέμα να ολοκληρωθεί.

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν ήδη αρκετά προβλήματα, λόγω της στάσης που τηρεί η Τουρκία στο θέμα, αναφορικά με την πρόσβαση σε αρχεία και τις εκσκαφές σε στρατιωτικές περιοχές και συμπλήρωσε ότι πρέπει να αποτραπεί η πρόκληση προβλημάτων, έστω και ακούσια, από τη δική μας πλευρά.

Κάλεσε τέλος την Κυβέρνηση, το ΙΝΓΚ και όλους τους εμπλεκομένους να χειριστούν τα θέματα αυτά «άμεσα και αποφασιστικά», ενώ ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ θα είναι σε επαφή με τα μέλη της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων για τη διευκόλυνση των διαδικασιών.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση