ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απεβίωσε ο Φώτης Κολακίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός αρχιτέκτονας Φώτης Κολακίδης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Λεμεσού από το 1973 μέχρι το 1986.

Στη διάρκεια της θητείας του αντιμετώπισε με επιτυχία τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της τουρκικής εισβολής και της εγκατάστασης στη Λεμεσό χιλιάδων προσφύγων, όπως και σημαντικά ζητήματα ανάπτυξης και υποδομής της πόλης. Ο Φ. Κολακίδης υπήρξε ο δημιουργός γνωστών κτιρίων, όπως είναι το «Εφτάπατον» (το ψηλότερο της Λεμεσού περί τα μέσα της δεκαετίας του ’60), το ξενοδοχείο «Αμαθούς» και άλλων.

Ηταν ο πρώτος που εισήγαγε την ιδέα των πολυώροφων κτιρίων στη Λεμεσό, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του πριν από ένα περίπου μήνα ο Δήμος της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει θλίψη και οδύνη για το θάνατο του Φ. Κολακίδη ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Παρασκευή το μεσημέρι συνεδρία του και θα παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.

Η κηδεία θα γίνει με δαπάνες του Δήμου Λεμεσού, την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 στις 2.00 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Τον Φώτη Κολακίδη θα αποχαιρετίσει εκ μέρους της πόλης και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου.

www.kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση