ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Better days can be here

Του Ανδρέα Ανδρέου

Του Ανδρέα Ανδρέου

Ο φετινός Αύγουστος είναι διαφορετικός για όλους μας. Άλλα λογαριάζαμε και άλλα μας ήλθαν τόσο που ακόμη και η ρήση, «λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο… », άλλαξε και αυτή. Έγινε «ο ξενοδόχος λογάριαζε χωρίς τον … κορωνοϊό…»!

Γνωρίζουμε καλύτερα την χώρα μας, υποστηρίζουμε όσες επιχειρήσεις μετά φόβου εργάζονται και ξεγνοιάζουμε.

Φέτος θα μας απολαύσει η Κύπρος σε όλο μας το μεγαλείο. Για καμιά δεκαριά μέρες το Fig Tree όπως και όλα τα παράλια θα βουλιάξουν κατά κάτι εκατοστά και οι επιδημιολόγοι με τον Ψηλό θα φαντάζουν γραφικές φιγούρες, καλώντας μας μάταια να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες.

Μακάρι φυσικά τα παράλια να μην βουλιάξουν ούτε χιλιοστό και οι επιδημιολόγοι με τον Ψηλό να μην θεωρηθούν γραφικοί από κανέναν από εμάς.

Τα πράγματα είναι εξίσου σοβαρά είτε θεωρείτε τον ιό φυσικό ή κατασκευασμένο, είτε τον έφτιαξαν οι Κινέζοι για να πλήξουν τους Αμερικανούς ή οι Αμερικανοί για να πλήξουν τους Κινέζους. Η ουσία είναι ότι τον Μάρτιο υπήρχαν παγκοσμίως 3 εκ. κρούσματα και 30.000 θάνατοι ενώ τώρα έχουμε σχεδόν 20 εκ. κρούσματα και πέραν των 700.000 θανάτων. Και μπορεί περίπου 11,5 εκ από τα 20 εκ να έχουν ιαθεί, αλλά οι μόνοι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό είναι η τάξη των 700.000 που αυξάνεται καθημερινά…Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας και να τηρούμε με ευλάβεια και με ορθότητα τα τρία βασικά μέτρα προφύλαξης: μάσκα, απολύμανση και αποστασιοποίηση.

Κανένας δεν εισηγείται να κλειστείτε στο σπίτι. Αντίθετα, ακούστε τον Περδίο, ρολάρετε την διαφήμιση του Υφυπουργείου Τουρισμού που προοριζόταν για τους στοχευμένους τουρίστες που δεν έμελλε να έρθουν και ανακαλύψτε εσείς την Κύπρο που ίσως δεν ξέρετε πως έχετε.

Κάνετε μονοήμερες ή ολιγοήμερες διακοπές στην ύπαιθρο και στα βουνά. Ανακαλύψτε τοπία της fύσης, αρχαιολογικούς χώρους και χωριουδάκια που είχατε ξεγραμμένα ή που δεν ξέρατε πο;y να τα εντοπίσετε στον χάρτη. Χαρίστε στον εαυτό σας μικρές αποδράσεις εκτός της καθημερινότητας σας ή εκτός του βαρετού επαναλαμβανόμενου τρόπου «διακοπών» σας.

Νιώστε εσείς διαφορετικά και δώστε συνάμα χαρά και υποστήριξη στο παραδοσιακό ταβερνάκι στο χωριό, στο μικρό ξενοδοχείο που βλέπει ουρανό και πράσινο και αναπνεύστε γνήσιο οξυγόνο. Βρείτε πιο ερημικές παραλίες και βουτήξτε στα καταγάλανα νερά. Μην επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια που στην τελική το μόνο αποτέλεσμα είναι να δείτε και να σας δουν τα ίδια άτομα που βλέπεστε ολόχρονα και όπου πάτε.

Επιμένετε και πάρτε τα παιδιά σας μαζί σας. Να ξεκολλήσει το μυαλό τους και τα μάτια τους από την «ηλεκτρονικούρα» και να μάθουν πέντε πράματα για τον τόπο τους που πάω στοίχημα δεν έχουν ιδέα αν τα ρωτήσετε. Κάνετε bonding μέσω διαφορετικού τύπου δραστηριοτήτων.

Με μια αναλογία περίπου 200 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, μια χαρά πετυχαίνουμε αποστασιοποίηση αν διασπαρθούμε. Γνωρίζουμε καλύτερα την χώρα μας, υποστηρίζουμε όσες επιχειρήσεις μετά φόβου εργάζονται και ξεγνοιάζουμε. Ο Σεπτέμβρης είναι στη γωνία και θα είναι δύσκολος για όλους μας. Ας μην υπερακοντίσουμε τον βαθμό δυσκολίας συμπεριφερόμενοι ανεύθυνα και παίρνοντας τα πάντα στο σορολόπ. Οι καλύτερες μέρες μπορεί να είναι εδώ! Enjoy Cyprus!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Ανδρέου

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Ανδρέας Ανδρέου: Τελευταία Ενημέρωση