ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Αλαζονεία προηγείται της πτώσης (Version 2020)

Του Ανδρέα Ανδρέου

Του Ανδρέα Ανδρέου

Αυτή, αγαπητοί μου, είναι η επιτομή του ποιοι είμαστε. Η αρχή και το τέλος της σήψης και της διαφθοράς. Ο «μάστρος» στα χαρτιά μπορεί να είναι ένας υπουργός, ένας πρόεδρος, αλλά τι να τον κάνεις αυτόν όταν ο πραγματικός μάστρος είναι αυτός που όντας κάτω από τα ραντάρ μπορεί να αλωνίζει και να κάνει ό,τι θέλει. Και φυσικά για να λειτουργήσει το όλο σύστημα είναι απαραίτητοι και οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι βρίσκονται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και είναι άτομα που συνήθως έχουν κάποιο βήμα έκφρασης, κάποιο εκτόπισμα και μπορεί να είναι οτιδήποτε από έναν νεαρό επαγγελματία, σε ένα νεαρό υποψήφιο βουλευτή, ακόμα και βουλευτή που εν είδει μαϊντανού παρελαύνει από κάθε μέσο κοινωνικής αποχαύνωσης για να στηρίξει τις όποιες θέσεις του πολιτικού του χώρου, σωστές ή λάθος. Προχθές είδαμε την κορυφή του παγόβουνου και είμαι σίγουρος ότι το παγόβουνο σύντομα θα μας δείξει και τους γλουτούς του και τις γάμπες του και τις πτέρνες του. Όχι επειδή εμείς θα το αποκαλύψουμε, αλλά επειδή τρίτοι θα το κάνουν και πάλι για εμάς. Όχι δεν πέσαμε από τα σύννεφα για το αν αυτά γινόντουσαν. Προφανώς και γινόντουσαν και όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν. Είναι κανείς που πιστεύει ότι δεν ισχύει η πλειοψηφία των κατηγοριών που μας εκτόξευσαν το 2013 για το τι προηγήθηκε του 2013 και που μας οδήγησε μεταξύ άλλων στην οικονομική καταστροφή του 2013; Σίγουρα τότε δεν στήσαμε 1 εκατ. πολίτες αυτού του τόπου πλυντήρια για να ξεπλένουμε τα άπλυτα των Ρώσων. Λίγοι και καλοί το έκαναν. Όπως και τώρα δεν πουλούσαμε όλοι διαβατήρια σε εγκληματίες της υφηλίου. Λίγοι και καλοί το έκαναν. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι την τρώμε κανονικά.

Είχαμε ένα επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο είχε τις προϋποθέσεις να μας βοηθήσει οικονομικά και μας βοήθησε. Σε τέτοιο βαθμό που η οικονομία έφθασε σε επιδόσεις που ελάχιστοι πίστευαν πως μπορούσε να φθάσει μετά το 2013. Βοήθησε σε τέτοιο βαθμό που είδαμε το real estateνα αναπτύσσεται με άλλους ρυθμούς και τους ορίζοντες των πόλεων να διευρύνονται. Ναι μεν υπήρχαν οι «κόντρα» φωνές που σύστηναν φειδώ, μελέτη, οργάνωση, λιγότερο «άππωμα», λογικές τιμολογήσεις κ.λπ., αλλά ναι, η συνεισφορά του προγράμματος ήταν θετική.

Λέω «ήταν» επειδή οικονομικά ομιλούντες δεν είμαι βέβαιος, αν μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο τελικός λογαριασμός θα είναι θετικός ή αρνητικός. Επειδή κακά τα ψέματα, καλύτερα είναι να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Και το όνομα μας αυτή τη στιγμή εξαιτίας των λίγων παντογνωστών και πολυπράγμονων, δεν πιάνει μπάζα ούτε στα red light districts της όποιας χώρας.

Μία οδός υπάρχει και αυτή είναι η κάθαρση. Να μπουν επιτέλους φυλακή και άμεσα όσοι από το κατεστημένο ευθύνονται για τη σήψη και τη διαφθορά. Και το κατεστημένο περιλαμβάνει πολιτικούς, επιχειρηματίες, δικηγόρους, λογιστές, κρατικούς αξιωματούχους, υπαλλήλους κ.λπ. Η διαπλοκή είναι παντού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καθαρίσει το όνομά μας. Και πρέπει να το κάνουμε αν θέλουμε να δώσουμε μια σπιθαμή γης στα παιδιά μας.

Βεβιασμένα, κατά την άποψή μου, η κυβέρνηση κατάργησε το πρόγραμμα. Πρώτα έπρεπε να παύσει όσους ευθύνονται και ακολούθως να τους στείλει στη δικαιοσύνη. Το πρόγραμμα μια χαρά κατέληξε να είναι. Όπως φάνηκε, κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύθηκαν παραθυράκια και έκαναν το πάρτι τους. Αλλά κατάργηση του προγράμματος επειδή κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν παραθυράκια ισοδυναμεί με αυριανή κατάργηση του ΓεΣΥ επειδή κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν. Έτσι θα τα περνούμε τα προγράμματα και τα συστήματα; Αντί να φτιάχνουμε το σύστημα θα καταργούμε τα προγράμματα;

Ας γίνει το βιντεάκι η αιτία να κλείσουν τα σαθρά του συστήματός μας. Αλήθεια πόσες φορές εγώ προσωπικά, για να μη βάλω το σύνολο όσων είπαν τα ανάλογα, προειδοποιήσαμε για παράνομους μεσίτες; Είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν έδωσε καμία σημασία στο γεγονός πως στο βίντεο σημαντικό ρόλο παίζει ένα ζευγάρι από Άγγλους παράνομους μεσίτες. Παρόμοιοι με αυτούς που μας κατέστρεψαν την τριετία 2005 – 2007 και που προφανώς είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και τώρα. Πώς κατάφερε ένας Χονολουλού- style Άγγλος να μπει τόσο βαθιά στο σύστημα και να αλωνίζει; Πώς ένας βουλευτής που ψηφίζει νόμους για όλους μας συνεργαζόταν με παράνομους μεσίτες; Ή μήπως οι νόμοι είναι για τους νόμιμους για να υπάρχουν και το businessγίνεται πίσω από κλειστές πόρτες άνευ νόμων και ελέγχων;

Κύριοι τα ψέματα τελείωσαν. Τελείωσε και αυτό το πάρτι. Ελάτε εσείς οι ειδικοί και πείτε μας τώρα πως θα διατεθούν οι πύργοι και τα resort, πώς θα λειτουργήσει τώρα ο μισός πνεύμονας που είχε μείνει της οικονομίας και πώς θα πάμε παρακάτω ενόψει των χιλιάδων εμποδίων που μας ρίξατε στα πόδια μας επειδή για άλλη μια φορά από εξυπνοβλακεία θελήσατε να παρακάμψετε το σύστημα για να βγάλετε τριάντα αργύρια παραπάνω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Ανδρέου

Ανδρέας Ανδρέου: Τελευταία Ενημέρωση