ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η κουφή και η ουρά της

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ξεπεράσαμε τις μπαρούφες του δημοτικού συμβούλου του Δημοκρατικού Συναγερμού στον Δήμο Λάρνακας Γεώργιου Λακκοτρύπη, περί τουρκόρατσας και Παφιτών. Έντονες αντιδράσεις που οδήγησαν τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου να τον διαγράψει. Ωραία, καλά του έκανε, τιμωρήθηκε και πάμε παρακάτω. Έλα μωρέ και τι συνέβη, βγήκε ένας, είπε μια τσιόφτα (να το γράψω μπορώ, να το προφέρω δυσκολεύομαι) και αμέσως στα τραπέζια οι τόμοι ιστορίας. Τι για λινομπάμπακους, τι για φεουδάρχες, τι για ακραιφνείς Έλληνες, τι για Φοίνικες, απ’ όλα είχε ο μπαξές, έγραφε ο καθένας ό,τι του κατέβαινε και το έντυνε με λίγη ιστορία και με ό,τι είχε ακούσει και θυμόταν από το σχολείο ή κάποιο έντυπο που έπεσε στα χέρια του. Εντάξει, και τι έγινε είπε ένας κάτι και το κάναμε και θέμα… είπε συγγνώμη, διαγράφηκε, πάμε να δούμε τι έγινε με το Πόρισμα για τον Συνεργατισμό… Δεν τη βρήκα καθόλου αστεία τη δήλωσή του, καθόλου!

Κατά πόσον οι Παφίτες είναι κανονικοί Τούρκοι ή δεν είναι βασικά ολίγο θα πρέπει να ενδιαφέρει, διότι με αυτή τη λογική θα πρέπει όλοι να ψάξουμε τι έκανε ο προ-προ πάππους μας και αν είχαμε άτακτη προ-προ γιαγιά. Εγώ με τη σειρά μου θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι οι Πάφιοι είναι όλοι Έλληνες διότι γεννήθηκε εκεί η Αφροδίτη και με τη γέννα της έδωσε άλλη χάρη στους κατοίκους και μπόρεσαν και αυξήθηκαν ελληνικά. Τώρα αν αυτοί αργότερα, πολύ αργότερα, αιώνες μετά σκέφτηκαν ότι παρά να μας τα φάει η Εκκλησία καλύτερα να γίνουμε Τούρκοι δεν το ξέρω. Πολύ πιθανόν κάποιοι να το σκέφτηκαν, αλλά εντάξει, μετά άλλαξαν πάλι και έγιναν δικοί μας. Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

 Είναι αστείο εν έτει 2019 να συζητάμε για γενετική καθαρότητα ή για προγονική καταγωγή. Όχι, δεν είναι αστείο είναι επικίνδυνο, διότι τέτοιες συζητήσεις δημιουργούν σύγχυση και αυτή με τη σειρά της δημιουργεί μπερδέματα. Με τη δήλωση του κ. Λακκοτρύπη Γεώργιου βγήκαν μελέτες περί καταγωγής των Κυπρίων και με ποιων το DNA ταιριάζουν οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτού του νησιού. Ειλικρινά, ανατριχιάζω με τέτοιες έρευνες, όταν αυτές δεν αφορούν ιατρικά συμπεράσματα. Η γενετική προέλευση δεν ξέρω σε τι μας χρησιμεύει, ότι είμαστε Κύπριοι και το αποδεικνύει και το πιστοποιητικό γέννησής μας; Εγεννήθη νησίον κατά το Ανώτερο Κρητιδικό (πριν από 90 εκατ. χρόνια) και εν αυτώ κατοικούσαν δεινόσαυροι που τους έκτρεφαν Κύπριοι. Αστειότητες, αγαπητοί μου, αστειότητες να τίθενται στη δημόσια σφαίρα τέτοιου είδους συζητήσεις που πυροδοτούν υπόγειες πυρκαγιές. Θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς διδάσκουμε την ιστορία μας, πάντως, διότι είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς και γιατί, κατά το δυνατόν πάντα. Αλλιώς ο καθένας μας θα ξεστομίζει ό,τι θέλει και άντε να τον συγκρατήσεις μετά.

Όπως και να ’χει, μπορεί την καθημερινότητά μας να την πνίγουν υποτίθεται σοβαρότερα θέματα Ανώτατο, Συνεργατισμός, ΓεΣΥ, και άλλα πολλά, τα οποία όμως σβήνουν σύντομα, αφού ακουμπούν βαθιά κατεστημένα, αλλά αυτά είναι διαχειρίσιμα, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Σπόντες όμως περί φυλετικής καταγωγής, περί ράτσας και άλλων παρομοίων είναι ύπουλα χτυπήματα, διότι δεν ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις όταν θα σου παρουσιαστούν. Δυστυχώς αυτές οι συζητήσεις πληθαίνουν και ολοένα και περισσότεροι εμπλέκονται και αρχίζουμε και γινόμαστε πάλι μαλλιά-κουβάρια και δεν βλέπουμε την κωλοσυρμαθκιά της κουφής. Πιστέψτε με, όταν θα τη δούμε θα είναι πολύ αργά και σε κανέναν δεν θα αρέσει, ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρά. Έρχονται εκλογές και είναι γόνιμο το έδαφος για τέτοιου είδους συζητήσεις και μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Η χύδην επίρριψη ευθυνών στα κόμματα για τον Συνεργατισμό γέμισε το ταψί και μετά συμπληρώσαμε και ονόματα για να πάρει γεύση το πόρισμά μας και να καθίσουμε όλοι να φάμε και να αναφωνήσουμε ανάθεμα στο σύστημα και πιο πέρα, στο διπλανό τραπέζι σιωπηλά να κρυφοπίνει μια παρέα και να ζητάει μεζέ, για να δοκιμάσει από το φαγητό που μαγείρεψε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Απόστολος Κουρουπάκης: Τελευταία Ενημέρωση

X