ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγαλοπρεπή «Σκάσε» και υψιπέτες δαίμονες

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η κοινωνία μας το τελευταίο διάστημα είναι πολλαπλώς τραυματισμένη, και οι σπουδαιότεροι θεσμοί της χώρας συνεχίζουν να τη λαβώνουν καθημερινά. Πολιτεία και Εκκλησία διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί να απογοητεύσει τους πολίτες περισσότερο. 

Ας ξεκινήσουμε από την κορυφή της Πολιτείας, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος «απείλησε» τους δημοσιογράφους ότι θα τους πάρει ο δαίμονας, πριν από κάποιες εβδομάδες, αν τολμήσουν να ρωτήσουν σχετικά με τις αποκαλύψεις του Al Jazeera. Μετά, ήλθε εξήγηση από το Προεδρικό ότι ο πρόεδρος αστειευόταν και φυσικά δεν είχε καμία πρόθεση να στείλει οποιονδήποτε στον δαίμονα. Μετά είχαμε τις κόντρες μεταξύ των γενικών, οι οποίοι γενικώς και ειδικώς αντιμάχονταν ο ένας τον άλλο, ώσπου μια καλή ημέρα, τα βρήκαν για το καλό της πατρίδας μας. Έπειτα από λίγο βρέθηκε ελεγχόμενη η γενική λογίστρια, αλλά πάλι δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι το σοβαρό και γενικώς ο έλεγχος συνεχίζεται, όπως και αυτός με τις πολιτογραφήσεις, ινά πληρωθεί το σοφόν και διαχρονικόν «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Λίγο αργότερα η συνέντευξη στην «Κ» του Βενιζέλου Ζαννέτου ρίχνει λάδι στις κομματικές κιστέρνες και όλοι αναμένουμε πότε θα εκραγούν και ποιοι θα πέσουν θύματα. Οι μεν δακτυλοδείχνουν τους δε και ουδείς ασχολείται με τα του οίκου του και έρχεται γάντι το αρχαίο «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»… Και η Αμμόχωστος ηλεκτροφωτίζεται και η Δημοκρατίας άλλαξε όνομα…

Και αμέσως, ακούμε διά στόματος ιεράρχου ένα εμβληματικό «Σκάσε» και διάφορα άλλα γλυκά προς τον δημοσιογράφο Αριστείδη Βικέτο. Φυσικά, όπως ήταν λογικό, ο μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος ζήτησε συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του. Αλλά ως επίσκοπος δεν θα έπρεπε να έχει πάντοτε κατά νου το «Μηδέποτε στης εις σύναξιν, έχθραν έχων κατά τινός, ίνα μη φυγαδεύσης τον Παράκλητον εν ημέρα συνάξεως. Μη δικάζου, μη φιλονείκει […]»;

Αγρυπνείτε, άπασες και άπαντες, οι καιροί ου μενετοί, για να μη φτάσουμε να αναφωνήσουμε «Έρρει τα κάλα» και να απορούμε για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Επιτέλους, θα πρέπει όλες και όλοι μας να αρχίσουμε να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι, να αρχίσουμε να αμφισβητούμε αυθεντίες, κατά τα άλλα άμωμους και αμόλυντους θεσμούς. Δεν είναι στρωμένος ο δρόμος με καλές προθέσεις πια. Ας θάψουμε το «Τάδε έφη» επιτέλους!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Απόστολος Κουρουπάκης: Τελευταία Ενημέρωση