ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ύπνος αλαφρύς και όνειρα γλυκά!

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Προεδρική χάρη βάσει καταλόγου που ετοίμασε η Γενική Εισαγγελία και βάσει αυτού αποφυλακίστηκε κατάδικος για σεξουαλικής φύσης αδίκημα! Οι αρχές της Δημοκρατίας πολύ λυπούνται για το λάθος, και δεν θα επιτρέψουν να ξανασυμβεί. Ποτέ, όμως, δεσμεύθηκαν με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Προεδρικό. Ποτέ ξανά! Πιπέρι στο στόμα όσων το ξανακάνουν. Τώρα για το θύμα και την οικογένειά του αυτό δεν είναι αρκετό; Συγγνώμη, ολόκληρο Προεδρικό ασχολήθηκε μαζί τους, τι άλλο θέλουν δηλαδή; Και το παθός, μαθός και άλλος στη θέση τους δεν θα μπει. Απλά πράγματα, σταράτα. Μάλιστα, η προηγούμενη κυβέρνηση, όχι αυτή του σημερινού Προέδρου, του άλλου, είχε κάνει το ίδιο το 2008, άρα… μία σας και μία μας.


Έσπευσε ο Πρόεδρος να συναντήσει την κ. Παπαδοπούλου που ανέδειξε το θέμα και της ζήτησε να ετοιμάσει ολοκληρωμένες προτάσεις. Μάλιστα, λύση βρέθηκε λοιπόν και στο μέλλον δεν θα επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Με το θύμα και την οικογένειά του, όμως, τι γίνεται; Θα παρθούν μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλότητας της καθημερινότητάς τους; Φαντάζομαι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε θύμα και θύτης να μη βρεθούν σε δυσάρεστες καταστάσεις. Μακάρι.

Για ακόμη μία φορά βρεθήκαμε απροετοίμαστοι, αδιάβαστοι και τρέξαμε μετά να μαζέψουμε τα σπασμένα. Η ιστορία του Προμηθέα και του Επιμηθέα δεν μας λέει τίποτα, όσες φορές και να τη διαβάσουμε, δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ερωτώ εγώ ο αφελής, ετοιμάζει η Γενική Εισαγγελία έναν κατάλογο προσώπων τα οποία σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται να αποφυλακιστούν. Αυτός που τον συνέταξε δεν έλαβε υπόψη του τα αδικήματα των προσώπων που είχαν αιτηθεί τη χάρη ή αυτοδικαίως μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτόν; Ας υποθέσουμε ότι δεν τα πολυκοίταξε, τον κατάρτισε και τον έστειλε προς υπογραφή στον γενικό εισαγγελέα. Η δουλειά του πρώτου τελείωσε… Ο γενικός εισαγγελέας έλαβε στα προς υπογραφή τον κατάλογο και χωρίς έλεγχο έβαλε την υπογραφή του, σαν να ήταν ένα οποιοδήποτε έγγραφο. Μάλιστα, άλλωστε δεν είναι και σωστό ο επικεφαλής να αμφισβητεί τους υφισταμένους του. Οπότε με την υπογραφή του επικύρωσε τον κατάλογο, χωρίς να τον έχει ελέγξει… Πάντως, δεν θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός σε ό,τι υπογράφει, και μάλιστα σε έγγραφο που αποστέλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Κάπως έτσι δεν υπέγραψε και το έγγραφο με τα πρόστιμα που σβήστηκαν; Η εισαγγελέας που κατηγορείτο για τις αδελφικές της σχέσεις με τους ομολόγους της στη Ρωσία (άκου πράγματα, να ποινικοποιούμε και τις φιλίες) δεν ετύγχανε της εμπιστοσύνης του; Και είδαμε τι έγινε. Άρα θα έπρεπε να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικός πού βάζει την υπογραφή του.

Εντάξει, την έβαλε, υπηρεσιακά την απέστειλε στην Προεδρία, παρελήφθη από τον αρμόδιο υπάλληλο και εκείνος με τη σειρά του προώθησε το έγγραφο με τον επισυναπτόμενο κατάλογο στα προς υπογραφή του Προέδρου. Μου φαίνεται αδύνατο ο Πρόεδρος να πήρε το έγγραφο αμέσως και να έβαλε την υπογραφή του. Από το Γραφείο του, κάποιος θα είδε περί τίνος πρόκειται, χορήγηση προεδρικής χάρης σε κατάδικους, δυνάμει του υπ’ αρ. Νόμου κτλ. κτλ. κτλ. Ας κάνω μια υπόθεση εργασίας για το πώς σκέφτηκαν εκεί στο Γραφείο, «κύριοι, μην εκθέσουμε τον Πρόεδρο, ας ελέγξουμε τα επισυναπτόμενα στον κατάλογο, μην αποφυλακίσουμε κανένα φονιά», «άτε ρε, από την Εισαγγελία τον έστειλαν, ξέρουν αυτοί, έλεγξαν τους νόμους και έλαβαν υπόψη και το γράμμα και το πνεύμα τους», «Έχει επισυναπτόμενα;», «στείλε το στον Πρόεδρο… και είναι εντάξει…». Πάνε κι αυτοί, φτάνει το έγγραφο στον Πρόεδρο, «τι είναι αυτό κύριοι;», «απονομή χάριτος κ. Πρόεδρε», «είναι εντάξει;», «Μην ανησυχείτε, Πρόεδρε». Σαφώς και ο Πρόεδρος δεν όφειλε να ελέγξει αν είναι εντάξει, σαφώς και ο Πρόεδρος δεν θα έπρεπε να επιβεβαιώσει. Φυσικά, μετά το κάζο της διοικήτριας, αν ήμουν εγώ στη θέση του θα έλεγχα αν ήταν σβηστά και τα φώτα του διαδρόμου…


Οπωσδήποτε, κάτι πάει λάθος στα Βασίλεια της Κύπρου. Βαρόνοι και κόμητες, μαρκησίες και λόρδοι εκεί στον Λόφο και εν τη πόλει ταύτη καθεύδουν ύπνον γλυκύ, διότι η γλυκεία χώρα η ποία λέγεται Κύπρος μοιάζει με το «Όταν κοιμάται ο δυστυχής, κανείς μην τον ξυπνήσει»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Απόστολος Κουρουπάκης: Τελευταία Ενημέρωση

X