ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το θωρακισμένο πτώμα

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Αυτό που πρέπει όλους να μας προβληματίσει, κατά τις νουθεσίες του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι το πώς μένουν οι πολιτικές δυνάμεις μακριά από θέματα οικονομίας. Διότι, όπως μας διαφώτισε ο πρόεδρος (και επειδή εμείς ως αδαείς και ανίδεοι που είμαστε δεν μας πέρασε καν από το μυαλό) το κατάντημα του Συνεργατισμού δεν ήταν παρά η εμπλοκή των πολιτικών δυνάμεων σε κάθε εκλογή τοπικής επιτροπής ΣΠΙ.

Άρα σύμφωνα με τον «σοφό» μας πρόεδρο, εμείς τώρα πρέπει να προβληματιστούμε για κάτι το οποίο ήταν ανέκαθεν η πεμπτουσία αυτού του συστήματος διαπλοκής και για το οποίο άπαντες οι κυβερνήσεις έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Αλλά ο πρόεδρός μας προφανώς θεωρεί πως αυτή τη φοβερή ανακάλυψη (της ταχινόπιτας) πρέπει να μας την σερβίρει τώρα ως έναν νέο προβληματισμό, ο οποίος κάπου, κάπως, κάποτε θα οδηγήσει αυτό το κράτος στην εξυγίανσή του, αλλά μέχρι τότε θα απαλλάξει βέβαια και τους υπεύθυνους της κατάρρευσης του Συνεργατισμού από τις πολιτικές τους ευθύνες. Και προφανώς δεν προβληματίζει καν τον πρόεδρό μας, το γεγονός πως αυτή η εξόφθαλμη διαπλοκή των πολιτικών δυνάμεων με το τραπεζικό σύστημα, είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζεται ακόμα στο επίπεδο του… προβληματισμού (!). 


Αφού λοιπόν μας σέρβιρε τη φοβερή του νουθεσία ο πρόεδρος φρόντισε να μας διευκρινίσει πως το πόρισμα της Επιτροπής έχει σφάλματα (!) και να μας υπενθυμίσει πως ο Συνεργατισμός ήταν ένας «ασθενής διασωληνωμένος με κατεστραμμένα τα ζωτικά του όργανα» όταν τον παρέλαβε. Τόσο απλοϊκά θέλει να έχουμε καταχωρημένο στο φτωχό μας μυαλουδάκι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας, ο «σοφός» μας πρόεδρος. Και τόσο απλοποιημένα επιμένει αυτή η κυβέρνηση να μας παρουσιάζει τα αδιανόητα. Και τόσο δεδομένους μας έχουν οι ασκούντες την πολιτική που θεωρούν ότι αυτά τα αδιανόητα μπορούν να τα λένε τόσο αβίαστα χωρίς να συναισθάνονται, έστω και στο ελάχιστο, πως σε μια κανονική χώρα αυτές οι εκ των υστέρων «νουθεσίες» και «σοφίες» της οκάς, θα ήταν αδιαμφισβήτητα λόγος να πάνε όλοι στα σπίτια τους, προτού διασωληνώσουν ό,τι κρατιέται ακόμα σε μια «υγεία».

Επειδή ωστόσο κύριε πρόεδρε, όσο κι αν δεν μας φαίνεται, μας έχουν απομείνει κύτταρα φαιάς ουσίας, εκείνο που μας προβληματίζει δεν είναι οι προβληματισμοί που μας εισηγείστε. Εκείνο που μας προβληματίζει είναι γιατί ενώ είχατε ένα «πτώμα» έπρεπε εμείς να το διασώσουμε με 2,5 δισ. από τις τσέπες μας; Γιατί αφού επρόκειτο για «πτώμα», ένα μόλις χρόνο πριν μας διαβεβαιώνατε τόσο εσείς όσο και τα λοιπά σαΐνια του Λόφου σας, ότι «έχει επαρκή κεφαλαιουχική ευρωστία (το πτώμα) που υπερβαίνει το 15% και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας (για το πτώμα), επιμένοντας πως δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στις φήμες για κατάρρευσή του (του πτώματος). Αυτό είναι που μας προβληματίζει και όχι οι θεωρίες περί απομάκρυνσης των πολιτικών δυνάμεων από τα θέματα της οικονομίας. Διότι τα περί απομάκρυνσης έχουμε ακόμα τη διαύγεια να αντιληφθούμε ότι είναι έπεα πτερόεντα προκειμένου να τη βγάλετε καθαρή όσοι μας διαβεβαιώνατε πως το «πτώμα» είχε ελπίδες διάσωσης. Και γι’ αυτή τη διάσωση βάζατε το χέρι στη δική μας τσέπη με το θράσος που διαθέτει όποιος θεωρεί πως είναι Θεός και ανασταίνει.

Αυτό είναι που μας προβληματίζει. Η αλαζονεία με την οποία διαχειρίζεστε τη νοημοσύνη μας, όπου ακόμα και μετά το πόρισμα μιας επιτροπής που καταδεικνύει υπευθύνους εσείς ως «πάνσοφος» εντοπίζετε «σφάλματα», αδιαφορώντας επιδεκτικά για τους θεσμούς, τους οποίους με στόμφο μας διαβεβαιώνατε ότι θα προστατεύατε (ανήκουν κι αυτοί προφανώς στην κατηγορία των πτωμάτων διάσωσης). Και ξεχνάτε πως διά μέσου του κυβερνητικού σας εκπροσώπου μας διαβεβαιώνατε ότι η κατάθεση των 2,5 δισ. θωράκιζε τον Συνεργατισμό (που ήταν ήδη πτώμα). Αυτά είναι που μας προβληματίζουν κύριε πρόεδρε. Και γι’ αυτά είναι που πρέπει να παραμείνουμε προβληματισμένοι, προκειμένου να διασώσουμε όσα κύτταρα του εγκεφάλου μας, έχετε βαλθεί να τα νεκρώσετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X