ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο τρόμος του 22/2/22 και η Μπάμπα Βάνγκα

Του Παναγιώτη Καπαρή

Του Παναγιώτη Καπαρή

Η νέα τρέλα, ο νέος τρόμος στον κόσμο, ακούει αυτή τη φορά στην ημερομηνία 22/2/22. Οι ανά τον κόσμο προφήτες και προφητολόγοι αναμένουν ένα μεγάλο κακό, όμοιο του οποίου δεν ξαναβίωσε η ανθρωπότητα. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και πολλά Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, πήραν φωτιά τους τελευταίους μήνες και γράφουν ατέλειωτες ιστορίες τρόμου. Όλες συνδέονται και αποδίδονται, είτε στο Ευαγγέλιο, είτε σε Αγίους, είτε σε προφήτες, είτε στον Νοστράδαμο, είτε σε γκουρού και είτε σ’ ένα σωρό άλλους ανθρώπους με μεταφυσικές δυνάμεις. Αυτή όμως η οποία ξεχωρίζει στην παγκόσμια τρομολαγνία είναι η αείμνηστη Μπάμπα Βάνγκα από τη Βουλγαρία.

Η γιαγιά Βάνγκα γεννήθηκε το 1911 και πέθανε 1996 στη Βουλγαρία. Όταν ήταν μικρή την άρπαξε ένας ανεμοστρόβιλος και την πέταξε σ’ ένα απομακρυσμένο χωράφι, τη βρήκαν ύστερα από πολλές μέρες εξαντλημένη, αλλά και τυφλή. Σε ηλικία 28 ετών, ενώ ήταν ετοιμοθάνατη, σηκώνεται και αρχίζει να θεραπεύει με βότανα, ενώ απέκτησε και το χάρισμα της μαντείας ή της προφητείας. Παντρεύεται και αποκτά τρία παιδιά. Η φήμη της ξεπερνά τα σύνορα της Βουλγαρίας, κυρίως με τις προφητείες της, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τότε ξεκίνησαν οι «υψηλές» αιτήσεις για προφητείες. Ανάμεσά τους ο Βούλγαρος Τσάρος, ο Τέοντορ Ζίβκοφ, Λεονίντ Μπρέζνιεφ, ο Ιωσήφ Στάλιν και ο Μπόρις Γέλτσιν. Η ζωή της έγινε το 2011 στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βάνγκα: Ορατός και Αόρατος Κόσμος», ενώ το 2013 η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε ντοκιμαντέρ 24 επεισοδίων για την Μπάμπα Βάνγκα.

Τα δημοσιεύματα σε όλο τον κόσμο, αναφέρουν ότι η Μπάμπα Βάνγκα πρόβλεψε δεκάδες τρομακτικά γεγονότα, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και το 5.000. Ξεχωρίζει η προφητεία ότι το 2022 θα εμφανιστεί ένας θανατηφόρος ιός σε μία παγωμένη περιοχή και θα «ξυπνήσει» από την υπερθέρμαση τον πλανήτη. Αυτός ο ιός θα εξαπλωθεί γρήγορα και θα τεθεί εκτός ελέγχου. Η προφητεία επιβεβαιώνεται, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, από τον πρόεδρο του Ρωσικού Αρκτικού Συμβουλίου Νικολάι Κορτσούνοφ, ο οποίος ανέφερε ξύπνησε ο «πιθοϊός» ένα μικρόβιο 30.000 ετών που είχε παγιδευτεί στο παρελθόν στο παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας και άρχισε να επιτίθεται σε αμοιβάδες. Αλλά ο πιο διάσημος χρησμός αναφέρει ότι οι άνθρωποι θα καμπουριάσουν και ερμηνεύεται με το γεγονός ότι οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο μπροστά στα κινητά και την οθόνη του υπολογιστή τους.

Η καταφυγή σε μάγισσες και χαρτορίχτρες, σε μέντιουμ και γκουρού δεν είναι σημερινή υπόθεση, εμφανίζεται σε όλες τις φάσεις της ιστορίας της ανθρωπότητας. Πάντα ο άνθρωπος ήθελε να μάθει το μέλλον, είτε πονηρά για να παρέμβει στα γεγονότα, είτε αθώα από απλή περιέργεια. Στις μέρες μας, αυτή την πρακτική αποτελεί αγαπημένο χόμπι, κυρίως ανθρώπων που έχουν γεμάτες τις τσέπες με χρήμα και θέλουν να διαχειριστούν και με αυτό τον τρόπο το άγχος τους. Ο ελληνισμός ήταν και είναι γεμάτος από ιστορίες με μάγους και μάγια, από τον Απόστολο Παύλο, μέχρι τον Άγιο Κυπριανού, τις ξακουστές μάγισσες της Σμύρνης, αλλά και τον δικό μας, παγκοσμίως γνωστό αείμνηστο Αττεσλή, τον μάγο του Στροβόλου. Ακόμη αμέτρητα είναι τα παραδείγματα, ηγετών και αξιωματούχων, οι οποίοι εμπιστεύονταν ή ζητούσαν τη συμβουλή μάγων και μέντιουμ, πριν λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Μάλιστα, κάποιοι πρόσφατα παινεύονταν και δημοσίως για τον καλό τους μάγο.

Στον χώρο της Εκκλησίας οι προφητείες ξεκινούν από την Παλαιά Διαθήκη και φθάνουν μέχρι τις μέρες μας, είτε από προφητείες αγίων ανθρώπων, είτε από προφητολόγους, όπως ο Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος ο ίδιος δηλώνει, ότι μεταφέρει προφητείες αγίων ανθρώπων. Στόχος δεν είναι βεβαίως να τρομοκρατηθεί ο άνθρωπος, αλλά να μετανοήσει, δηλαδή ν’ αλλάξει τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής. Όπως και τα θαύματα, έτσι και οι προφητείες λέγονται, μόνο για τη σωτηρία των πιστών. Αν δεν εξυπηρετούν τον αγιασμό των πιστών, τότε δεν έχουν καμία αξία. Εξάλλου για τους ορθόδοξους μία ημέρα, είναι σαν χίλια χρόνια και χίλια χρόνια σαν μία μέρα. Δηλαδή, αξία δεν έχει ο χρόνος, αλλά ο τρόπος αγιασμού του χρόνου. Ακόμη οι προφητείες λέγονται από αγίους ανθρώπους, σε συγκεκριμένους ανθρώπους, για συγκεκριμένους σκοπούς και όχι βεβαίως για ικανοποίηση της περιέργειας και σίγουρα όχι για την προώθηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων. Στον σύμπαν, ορατό και αόρατο, υπάρχουν διάφορα επίπεδα ουρανών, υπάρχουν άγγελοι και διάβολοι, υπάρχει ο παράδεισος και η κόλαση, υπάρχει και ο Θεός, ο οποίος έχει το δικό του σχέδιο. Και σίγουρα όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν, ο Θεός γελά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Καπαρή

Παναγιώτης Καπαρής: Τελευταία Ενημέρωση