ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προσπάθεια ενημέρωσης, εν έτει 2021...

Του Γιώργου Λογίδη

Του Γιώργου Λογίδη

Το πιο απλό πράγμα στις μέρες μας και λόγω τεχνολογίας, αποτελεί η πρόσβαση στην πληροφόρηση – ενημέρωση. Και όμως, στην Κύπρο και στο χώρο του ποδοσφαίρου, ένας δημοσιογράφος χρειάζεται να έχει είτε την ιδιότητα του ντετέκτιβ, είτε μαντικές ικανότητες, προκειμένου να μεταφέρει μια απλή πληροφόρηση.

Στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τέλη του 2021, ψάχνει ο κύπριος δημοσιογράφος τις φωτογραφίες από το αεροδρόμιο ή τσεκάρει τις θέσεις στο αεροπλάνο μέσα, μπας και ανακαλύψει αν ένας ποδοσφαιριστής, για άγνωστο λόγο, απουσιάζει. Και μοιραία κάποτε, πλάθει σενάρια… Στην εποχή των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με επίσημους λογαριασμούς σε αυτά όλων των ομάδων, για μέρες αιωρούνται ερωτηματικά ως προς την αγωνιστική ετοιμότητα κάποιων παικτών. Κάποτε αυτά θα απαντηθούν με τη δημοσιοποίηση του φύλλου αγώνος, κάποτε μένουν ερωτηματικά και για μετά.

Πολύ δύσκολη αποδεικνύεται στις μέρες μας η επικοινωνία, ΜΜΕ και γραφείων Τύπου των ομάδων, με ουσιαστικό σκοπό την ενημέρωση των φιλάθλων. Είναι φορές που ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα γραφεία Τύπου και γενικότερα η επικοινωνιακή πολιτική κάποιων ομάδων, θυμίζει ή παραπέμπει σε αντίπαλα στρατόπεδα ή αντιμαχόμενες πλευρές. Επικοινωνιακή πολιτική, πολλές φορές ακατανόητη, όταν πριν από ένα παιγνίδι δεν ανακοινώνονται τα ονόματα των ποδοσφαιριστών μιας αποστολής. Τι άραγε κερδίζει μια ομάδα, διατηρώντας… μυστικό ένα πρόβλημα τραυματισμού μέχρι και μία ώρα πριν από ένα αγώνα;

Η συχνότητα εμφανίσεων ή γενικότερα τοποθετήσεων σε ΜΜΕ εκπροσώπων και γενικότερα παραγόντων των ομάδων πολλές φορές διαμορφώνεται αναλόγως αποτελεσμάτων, επιτυχιών ή αποτυχιών γενικότερα ή αντιδράσεων για τη διαιτησία. Άδειες δύσκολα… εκδίδονται σε ποδοσφαιριστές ή προπονητές για να φιλοξενηθούν σε ΜΜΕ, στη βάση πάντα μιας επικοινωνιακής πολιτικής της κάθε διοίκησης, διαφορετικής, ωστόσο, για ΜΜΕ στο εξωτερικό. Εκεί όπου συχνό φαινόμενο αποτελούν δηλώσεις και συνεντεύξεις παικτών που αγωνίζονται στην Κύπρο.

Ο χώρος της δημοσιογραφίας πολλές φορές έχει κατακριθεί τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με προβλήματα του αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου. Κάποιες φορές δώσαμε τις αφορμές, σε κάποιες άλλες αποτέλεσαν οι δημοσιογράφοι τον εύκολο στόχο και την εύκολη λύση. Οι ομάδες απαιτούν σωστή μεταχείριση και σεβασμό από τα ΜΜΕ και καλά κάνουν. Όλα καλά και σωστά στην πλευρά των ΜΜΕ δεν είναι, το τσουβάλιασμα ευθυνών, ωστόσο, δεν ωφελεί και ο σεβασμός αμοιβαίος πρέπει να είναι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιώργου Λογίδη

Αρθρογραφία: Τελευταία Ενημέρωση