ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Μέτρα στήριξης, ΑΚΕΛ και ΑΠΟΕΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το νέο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης θα αποτελέσει μια μικρή ανακούφιση -έστω για λίγους μήνες- για μερικές χιλιάδες οικογένειες του τόπου μας. Εκείνο όμως που φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται πλήρως στην Κυβέρνηση είναι το εξής: πρόβλημα στο τέλος του μήνα με τους λογαριασμούς δεν αντιμετωπίζουν μόνο μερικές χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται ήδη σε επιδόματα, αλλά δυστυχώς εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που κάποτε ανήκαν στη μεσαία τάξη αλλά όχι πια.

Η ακρίβεια σφυροκοπάει την αγοραστική δύναμη του μέσου νοικοκυριού και η Μεσαία τάξη -και κατ’ επέκταση η συνεισφορά της στα κρατικά ταμεία μέσω φορολογιών- συρρικνώνεται ανησυχητικά. Μόνο τολμηρές αποφάσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις για εισροή ξένων κεφαλαίων στον τόπο θα δώσουν πραγματική ελπίδα και μακροπρόθεσμες λύσεις. Όλα τα άλλα είναι προσωρινά μπαλώματα που διαιωνίζουν τη δυσχερή κατάσταση. Όπως έλεγε ο παππούς μου, «πιστόλες με τα ράμματα».

Είναι η οικονομία, ανόητε. Τζέημς Κάρβιλλ (εκλογικό επιτελείο Μπιλ Κλίντον)

Ο Πρόεδρος πάντως αναφερόμενος στα νέα ανακουφιστικά μέτρα δήλωσε πως δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία. Άουτς. Μια -ξεκάθαρη- μπηχτή για το ΑΚΕΛ που πιθανόν να μην έχει απάντηση για το συγκεκριμένο σημείο. Ο νεαρός Νίκος κατηγόρησε και το ΔΗΣΥ -που επίσης αντέδρασε αρνητικά στα μέτρα θεωρώντας τα ανεπαρκή- για λαϊκισμό. Ως γνωστόν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο μας, λαϊκιστής είναι αυτός που κάνει σε όλα λάικ εκτός σε ενέργειες δικές του.

Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, οι ευθύνες της οικονομικής κρίσης δεν αφορούν αποκλειστικά την παρούσα κυβέρνηση αφού αναφερόμαστε σε ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Και ο Νίκος μας γνωρίζει πως μόλις ο κόσμος νιώσει οικονομική ασφάλεια η δική του άνοδος στις δημοσκοπήσεις θα είναι ανάλογη. Γνωρίζει δε πολύ καλά το σλόγκαν του James Carville, “it’s the Economy, stupid" και πόσο αυτό βοήθησε την εκστρατεία του Μπιλ Kλίντον.

Η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει σήμερα λεπτομέρειες για το ιδιόκτητο γήπεδο της ομάδας, που όπως φαίνεται μπαίνει στην τελική ευθεία. Με βάση και όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου, το ΑΠΟΕΛ φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του έργου, ενώ η Ομόνοια πιο πίσω. Αυτό σήμανε συναγερμό -όχι Δημοκρατικό- στο ΑΚΕΛ που με τίποτα δεν θέλει δυσαρεστημένους ομονοιάτες λίγο πριν από εκλογές. Ετοιμαστείτε λοιπόν να δείτε πολλές μακέτες τις επόμενες εβδομάδες ενώ θα ακούσετε πολλά «ΘΑ» σε αυτό το ντέρμπι εντυπώσεων.

100€ το μήνα αύξηση θα πάρουν σχεδόν 30 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι. Για αυτή την μερίδα συμπατριωτών μας αυτό το ποσό θα είναι όντως μια σημαντική ανάσα. Για σκοπούς σύγκρισης πάντως, και για να αντιληφθείτε την παράνοια του κράτους μας, θα σας πω ότι με αυτή την αύξηση ένας χαμηλοσυνταξιούχος θα πάρει το ποσό φιλοδωρήματος ενός Προέδρου διετούς θητείας (850.000) σε περίπου 708 χρόνια. Ναι καλά διαβάσατε: 100€ το μήνα για 708 χρόνια ισούται με το ποσό που θα πάρει άμεσα σαν δώρο ένας πολυχρονεμένος αξιωματούχος του θαυμαστού μας κράτους. Αν βέβαια λάβουμε υπόψη και τον πληθωρισμό τότε θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από 1000 χρόνια. Ζωή σε λόγου μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση