ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Group therapy

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

Οι κυρίες κάθισαν σε ένα κύκλο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ψυχιάτρου Νεοφύτας Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ, αναμένοντας υπομονετικά την τελευταία άφιξη, ώστε να ξεκινήσει το group therapy. Η Κουλλίτσα Κυριακού προσήλθε φουριόζα μ’ ένα δίσκο γεμάτο εργολάβους και δωράκια για την περίσταση. «Τι είναι τούτο;» αναρωτήθηκε, φανερά εντυπωσιασμένη η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον, παρατηρώντας τη φωτογραφία του υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη επάνω στο πλαστικό μπουκαλάκι.

«Αντισηπτικό με άρωμα τριαντάφυλλου από τη γενέτειρά του, τον Αγρό» εξήγησε περιχαρής η Κουλλίτσα, καθώς το πρόσφερε στην αποσβολωμένη ψυχαναλύτρια. Και εξήγησε στο διευρυμένο καρέ ότι δανείστηκε την ιδέα από την προώθηση της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη στην Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ πέρυσι τον Νοέμβριο. «Πρωτότυπο» μουρμούρισε η Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ. «Να υποθέσω λοιπόν ότι είστε αριστερή;». «Με την καλή έννοια» απάντησε η Κουλλίτσα.

«Είμαι η Ιουλία και είμαι καλά». «Είμαι η Ευγενία και είμαι καλά». «Είμαι η Κουλλίτσα και είμαι καλά». Έπειτα από εφτά «είμαι καλά» οι κυρίες ολοκλήρωσαν τον κύκλο, δηλώνοντας: «Είμαστε το καρέ και είμαστε καλά». Τότε η Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ επιστράτευσε την επιστημοσύνη της, εξηγώντας στο γκρουπ την αναγκαιότητα «να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, κοπέλες». «Δαμαί έγινεν ο τόπος μας ποζαύλιν!» εξέφρασε γλαφυρά την οικολογική της απελπισία η Μαργαρίτα Πεύκου Hazelwood και οι γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης συγκατένευσαν σιωπηλά. «Γι’ αυτό υπάρχει η Μέθοδος» θριαμβολόγησε η ηγερία της σύγχρονης ψυχιατρικής.

Η Μέθοδος Δες Το Ποτήρι Μισογεμάτο είναι απλή. «Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα και ο Θεός ο ίδιος δεν με σταματά, τι κάνω, κοπέλες; Βλέπω την αστεία πλευρά των πραγμάτων». «Τουτέστιν;». «Τουτέστιν κάηκαν στο Μαρί 4.000 τόνοι ελαστικών, δημιουργώντας ένα τοξικό νέφος. Δύο είναι οι επιλογές: είτε αρχίζεις τις διαμαρτυρίες και ψυχοπλακώνεσαι, είτε λειτουργείς όπως την Επίτροπο Περιβάλλοντος και κάνεις πολιτική πράξη το Χαμογελάτε, Είναι Μεταδοτικό». Η Ευγενία η Καλαμαρού επέλεξε αμέσως την κουρτίνα δύο, υιοθετώντας τις δηλώσεις της Επιτρόπου Κλέλιας ότι «ήταν ευτύχημα το πόσο άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών».

Για όσους διαθέτουν ασθενή μνήμη, να θυμίσουμε ότι η Κλέλια Βασιλείου έκανε ένα όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα από την κεντρική πολιτική σκηνή ως Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Αλλά επειδή κανείς «άριστος των αρίστων» δεν χάνεται στο κράτος – βραχονησίδα, αναβαθμίστηκε σε Επίτροπο Περιβάλλοντος με βαθυστόχαστες παρεμβάσεις του τύπου: «Όταν βλέπουμε μαύρο καπνό κλείνουμε τα κλιματιστικά, δεν το αναπνέουμε, το αποφεύγουμε πάση θυσία. Αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμος».

«Μη διολισθαίνετε!» επέπληξε το γκρουπ η Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ. «Μπορεί να μας πήρε δέκα χρόνια για να εντοπίσουμε τον άριστο των αρίστων, όμως ο Νίκος Αναστασιάδης τώρα δικαιώνεται». «Και το όνομα αυτού;». «Μαυρίκιος Μαυρικίου» απάντησε θαρρετά και τους διάβασε απόσπασμα από τη συνέντευξή του για τον θρίαμβο της αξιοκρατίας επί ημερών του τατά του. «… όλα αυτά τα χρόνια δεν σήκωσα ποτέ το τηλέφωνο για να του ζητήσω κάποια εξυπηρέτηση, κάτι το οποίο έχει εκτιμήσει και ο ίδιος. Σε στιγμές που πολλοί μου έλεγαν :γιατί δεν λες του νονού σου να σε βοηθήσει;” τους απαντούσα: “Εγώ θα τα καταφέρω με την αξία μου”».

Ο βήχας και ο υψηλό πολιτιστικό επίπεδο δεν κρύβονται ομοφώνησε το καρέ. Γεγονός που οδήγησε το group therapy στην επόμενη άσκηση θετικής σκέψης με τίτλο εργασίας «ευρώ, δάκρυα και ιδρώτας». Ο λόγος για την πολυσυζητημένη συναυλία του Σάκη Ρουβά στον Πρωταρά και τις κατηγορίες ότι κόστισε στον Δήμο 100.000 ευρώ! «Το κόστος δεν ήταν 100.000 αλλά 83.000 δήλωσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης». «Τουτέστιν;». «Τουτέστιν, είναι δυνατόν να χαλούμε τις καρδιές μας για 17 ψωροχιλιάδες ευρώ κοπέλες;». «Αστείο ποσόν» υπερθεμάτισε η Ρενέ Κυπαρίσσι, η οποία σε θέματα lifestyle ανέκαθεν υπήρξε άτεγκτη.

Η αναφορά στο lifestyle μοιραία οδήγησε το γκρουπ σε ένα πρόσωπο του κύκλου τους. Συγκεκριμένα στον Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος επιμένει στην εργολαβική αποδόμηση της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη. «Κάποιος να πει στον αγαπητό Γιαννάκη ότι ο Χριστοδουλίδης δεν κτυπιέται με αυτοαναφορικά παραληρήματα του τύπου Εγώ ο Κλαύδιος» σημείωσε με νόημα η Λητώ Περιστέρη Μουσουπέττη. Εννοώντας βεβαίως τα πολλά «εγώ» στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής.

«Γιατί να μη θεσπιστούν κάποιοι ενδυματολογικοί κανόνες;» ξέσπασε η Θεοπίστη Θεοδούλου, θέτοντας το group therapy προ των ευθυνών του. «Το εύκολο είναι να αναθεματίζουμε την παρότρυνση του Αλέκου Τρυφωνίδη στην Αναστασία Ανθούση “να σταματήσει να αλλάζει ταγέρ και να έρθει στην Βουλή να λύσουμε το πρόβλημα”. Το δύσκολο είναι να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο» είπε η συνταξιούχος θεολόγος.

«Ένα πράγμα είναι να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο κι άλλο να καταλήξουμε με το ακαταλόγιστο της Ελπίδας Ιακωβίδου στο Όμορφη Μέρα Κάθε Μέρα. Γιατί δεν είναι ευ ζην αυτό, αυτό είναι ευθανασία κοπέλες! Θα μας βάλει σε τάξη το fashion police του Τρυφωνίδη; Μακριά φουστάνια λίγο πάνω από τον αστράγαλο, όπως παλαιά; Να πηγαίνει η Αναστασία στην επιτροπή με το καλαθάκι της - “σαντουιτσάκια τυρί ζαμπόν με μηδέν λιπαρά, γιατί πρέπει να προσέξετε τη διατροφή σας κυρ Αλέκο μας;”. Έχουμε ξεφύγει ή μου φαίνεται;» ξέσπασε η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον. «Θετική σκέψη…» τη διέκοψε η Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ. «Άι παράτα με κι εσύ! Που πληρώνω 60 ευρώ την ώρα για να ακούω αηδίες. Είμαστε γελοία χώρα, μάνα μου. Τέλος!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση