ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ώρα του πλουσίου

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

Η υποψηφιότητα του κυρίου Λούη Κουτρουκίδη για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πέρασε βεβαίως απαρατήρητη από τις κυρίες του καρέ. Όχι μόνο γιατί το σλόγκαν του «Η ώρα του φτωχού» ενεργοποίησε τα ταξικά τους αντανακλαστικά κι ούτε μόνο για τη ρηξικέλευθη ατάκα του: «Έννεν αλλαγή που θέλουμε, εν ένα ολικό ποσαράντωμα για να κάμω την Κύπρο παράδεισο». Εκείνο που τις θορύβησε περισσότερο, ήταν η δημιουργία της Κίνησης Υποστήριξης «Οι Φτωχούλες Του Θεού» με μέλη τις παραδουλεύτρες των πιο γνωστών οικογενειών της μείζονος περιοχής πρωτευούσης.

«Ππαράες εν βαστώ, αλλά τούτον εν σημαίνει τίποτε διότι έννεν οι ππαράες που κάμνουν τον άδρωπον» έγραψε ο υποψήφιος Πρόεδρος Λούης Κουτρουκίδης και το πολιτικό του μήνυμα έκανε τον γύρο της αστικής Λευκωσίας. Πλέον ήταν θέμα χρόνου για να σηκώσει κάποια από τις κυρίες το γάντι. Εν προκειμένω η Ακριβή Διαμαντή Πλουσίου, η οποία θεώρησε την εξαγγελία «casus belli» και τις Φτωχούλες Του Θεού «personae non gratae». Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω κυρία, που απασχόλησε τη στήλη και προ ολίγων μηνών, αποτελεί ένα ζωντανό θαύμα της σύγχρονης κοσμετολογίας, παραμένοντας αδιανόητα πλούσια και εξίσου λαμπερή παρά τα 95 της χρόνια.

Η ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης Πολιτικού Αντιπερισπασμού «Η ώρα του πλουσίου» έγινε στον κήπο της οικίας της Ακριβής Διαμαντή Πλουσίου. «Είναι δυνατόν οι υποψηφιότητες να έχουν υπερβεί τις δέκα και ούτε ΜΙΑ να μην είναι του κύκλου μας; Αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να παραμείνει αναπάντητη, κοπέλες!» υπερθεμάτισε η οικοδέσποινα. «Τουτέστιν;» αναρωτήθηκε ευλόγως η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον. «Τουτέστιν να προσδιορίσουμε το προφίλ του ιδανικού υποψηφίου και βλέπουμε».

«Κατ’ αρχάς να είναι γυναίκα. Κατά δεύτερον να είναι μια γυναίκα του κόσμου. Του τύπου σοσιαλιτέ, πλην όμως με μια άλφα πολιτική άποψη. Ιδανικά και με προηγούμενη εμπλοκή στα κοινά. Ή για να το κάνω εντελώς λιανά, ώστε να μην αιωρούνται αμφιβολίες, το βιογραφικό της να περιλαμβάνει ένα σύντομο έστω πέρασμα από υπουργικό θώκο. Να ντύνεται ακριβά και με γούστο, να ζει με εξωστρέφεια (sic), να γεύεται τις καθημερινές πολυτελείς απολαύσεις και να έχει φυσικά άποψη για όλα» είπε με νόημα η οικοδέσποινα. «Καλέ, η Ακατανόμαστη!» αναφώνησε το καρέ. «Ούτε το κληρονομικό χάρισμα να είχατε, κοπέλες» απέδωσε απλόχερα τα εύσημα η Ακριβή Διαμαντή Πλουσίου.

«Αν μη τι άλλο η Ακατανόμαστη θα μοιραστεί κι ένα πιάτο φαΐ με τους ψηφοφόρους της» σημείωσε μια συνταξιούχος καθηγήτρια Γαλλικών. «Και τι πιάτο!» σχολίασε η σιεροκουτάλα Φώφη Κούταλου. «Caviar sharing platter προς 425 ευρώ. Η επιτομή της ώρας του πλουσίου!». «Το Instagram δεν κάνει τον άνθρωπο, μάνα μου» μουρμούρισε η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον, αλλά καμιά τους δεν φάνηκε να της δίνει σημασία.

Η προοπτική για μια γνήσια ινσταγκραμική υποψηφιότητα δημιούργησε ένα κλίμα ευφορίας. Για την πλάκα μάλλον ή γιατί είναι καλό καμιά φορά να επιπλέεις στον αφρό, άμα θες να ξεφύγεις από τα ίδια και τα ίδια. Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας πάντως, για τα champagne showers της Μυκόνου, έγινε δεκτή με συγκατάβαση. Οι κυρίες άλλωστε συμφώνησαν πως είναι θέμα χρόνου για να μαϊμουδίσει και αυτό το «έθιμο» η λεμεσιανή ριβιέρα. Κι έτσι ξαφνικά, κατάλαβαν ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Κίνησης Πολιτικού Αντιπερισπασμού, σε αυτό το γούπατο που επιμένει να υποδύεται το κανονικό κράτος, φάνταζε αφόρητα γελοία.

Η ζέστη, αν κι είχε βραδιάσει πια, δεν έλεγε να καταλαγιάσει. Η νοσταλγία για τα δροσερά βράδια της Λευκωσίας προκάλεσε στις κυρίες μια ελαφριά δυσθυμία… «Δεν αντέχουμε άλλο Κραν Μοντανά, μάνα μου» ψιθύρισε η Ιουλία και οι υπόλοιπες συγκατένευσαν σιωπηλά. Ήταν φανερό πως ακόμα προσπαθούσαν να συνέλθουν από τον απόηχο της πρώτης τηλεμαχίας. «Γιατί δεν παραδειγματίζονται από τους Εγγλέζους;» αναρωτήθηκε η ηγερία της αγγλόφωνης δεξιάς. «Καλές καρακατινάρες είναι κι αυτοί» σχολίασε η Ευγενία η Καλαμαρού και μεταξύ μας δεν είχε άδικο.

Ο λόγος για το debate του BBC με τους υποψήφιους για την πρωθυπουργία Ρίσι Σούνακ και Λιζ Τρας. Όπου η πολιτική ατζέντα εμπλουτίστηκε με σχόλια για τα Prada παπούτσια και το αξίας 3.000 λιρών κοστούμι του ενός, σε αντιδιαστολή με τα faux σκουλαρίκια της άλλης. «Αν οι δικοί μας ασχολούνταν με το πόσο κόστισε η γραβάτα του Μαυρογιάννη, πόσο το κοστούμι του Χριστοδουλίδη και πόσο το ρολόι του Αβέρωφ θα τους έκραζε το σύμπαν» σημείωσε η αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού. Επιπλέον, ο δικός μας δημοσιογράφος άντεξε τις κακουχίες, σε αντίθεση με την Εγγλέζα που λιποθύμησε στον αέρα». «Chapeau, Κημήτρη» ομοφώνησε το καρέ.

Μια τόσο βαρετή νύχτα χρειαζόταν αν μη τι άλλο ένα θεαματικό φινάλε. Αυτό σκεφτόταν η Ιουλία, καθώς πάλευε με την πλήξη, όταν εισέβαλαν στον κήπο τα μέλη της Κίνησης Υποστήριξης «Οι Φτωχούλες Του Θεού». Οι αλλοδαπές «κοπελλούδες» παρατάχθηκαν σιωπηλά κατά μήκος της πισίνας κι άνοιξαν ένα τεράστιο πανό: «Εν κρίμα σε μια “δημοκρατική” χώρα να γίνονται αυτά που γίνονται, τζιαι ο φτωχός να μεν μπορεί να σηκώσει κκελλέ, και όχι μόνο τούτο, αλλά κουντούν τους φτωχούς που τζιαμαί τζιαι κάτω. – Λούης Κουτρουκίδης, Υποψήφιος Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας». Το μόνο που πρόλαβε η Ακριβή Διαμαντή Πλουσίου ήταν να ψελλίσει: «Τα ύστερα του κόσμου». Κι έπειτα λιποθύμησε μπροστά στο σοκαρισμένο κοινό της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση