ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ioulia for President

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

Οι δύο γυναίκες αναμετρήθηκαν με το βλέμμα, σαν να επρόκειτο για μια μάχη όπου ανέμενε η μία την άλλη να κάνει την πρώτη κίνηση. Έπειτα από δύο λεπτά βασανιστικής σιωπής, η ψυχαναλύτρια σηκώθηκε από την καρέκλα της, πήρε ένα ποτήρι, έριξε μέσα λίγο νερό και ρώτησε τη χήρα: «Τι βλέπετε;». « Ένα ποτήρι» απάντησε συγκρατημένα εκείνη, καθώς προσπαθούσε να εντοπίσει την παγίδα στην ερώτηση. «Πιο συγκεκριμένα;». «Ένα μισοάδειο ποτήρι» είπε η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον, χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό της. «Αχά!», κάγχασε η Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ.

«Όσο βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο, δεν πρόκειται ποτέ να γεμίσει το κενό που αισθάνεστε μέσα σας. Δείτε τη ζωή θετικά και αρθρώστε επιτέλους τα μύχια θέλω σας κυρία Ουίλσον». «Ακόμα κι αν οι συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες;». «Ιδιαίτερα τότε». «Είστε αδίστακτη, Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ». «Θα το δεχτώ».

Για την Ιουλία ήταν πολύ πιο εύκολο να μιλάει για πράγματα που επιπλέουν στον αφρό της επικαιρότητας. Γι’ αυτό και η έμπειρη ψυχαναλύτρια την άφησε να φλυαρεί δίχως να τη διακόπτει. Κάθε τόσο όμως, με μια αδιόρατη κίνηση, ακουμπούσε το ποτήρι με το νερό σαν να κτυπούσε καμπανάκι ότι δεν είχε νόημα το κρυφτό της Ιουλίας από τον εαυτό της. Κι όσο η Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ έπαιζε το παιχνίδι του ποντικού με την γάτα, τόσο η Ιουλία πεταγόταν από το ένα άσχετο θέμα στο άλλο…

«Εγώ στα βραβεία Man of the Year δεν παρευρέθηκα, αλλά οι πηγές μου με ενημέρωσαν για όλα όσα έγιναν στο Parklane. Και δεν εννοώ μόνο τη χρυσόσκονη των outfits και του art de la table, αλλά κυρίως τα πλατσουρίσματα στα πολιτικά λασπόνερα. Όλα τα πηγαδάκια σχολίαζαν το δίδυμο Χριστοδουλίδης - Αβέρωφ, με τον πρώτο να περιφέρεται στο lobby εν αναμονή του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τον δεύτερο να χαριεντίζεται με όλα τα τραπέζια στην αίθουσα πλην εκείνου όπου καθόταν η Φιλίππα. Θα μου πείτε, τι μας νοιάζει; Φυσικά και μας νοιάζει, γιατρέ. Εδώ ξελαιμιάστηκαν οι προσκεκλημένοι για να ερμηνεύσουν τη γλώσσα του σώματος και τη σημειολογία του sitting στα πρώτα τραπέζια, αυτό δεν θα μας νοιάζει; Τι εννοείτε, γιατί με κόφτει γιατρέ; Και σαν τι θέλετε να με κόφτει δηλαδή, η καταγγελία μήπως της καλλονής Έμιλι Ρατακόφσκι ότι πληρώθηκε 25.000 δολάρια για να εμφανιστεί στο Super Bowl με τον συμπατριώτη μας Jho Low; Ή μήπως ότι μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έρθουν στην Κύπρο και άνδρες της Ελβετικής Φρουράς, γεγονός που αναστάτωσε τη λίμπιντο της αριστερής (με την καλή έννοια) φίλης μου Κουλλίτσας Κυριακού; Όσο πικάντικα κι αν είναι αυτά τα θέματα, αγαπητή Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ, τα καταπίνει η μαύρη τρύπα της ημεδαπής επικαιρότητας.

Επί παραδείγματι ο Νικόλας. Ο οποίος με την παρέμβασή του για το μεταναστευτικό απέδειξε ότι διαθέτει το επιχειρηματικό γονίδιο της οικογένειας Λεβέντη. Δεν θα σας κουράσω με λεπτομέρειες γιατρέ, αλλά η γενική ιδέα είναι να τους πληρώσουμε τους παράνομους μετανάστες για να μας αδειάσουν τη γωνιά. Έκανε τα μαθηματικά ο Νικόλας και βρήκε ότι θα μας κοστίσει λιγότερο από τα 80 εκατομμύρια που δαπανούμε ως κράτος κάθε χρόνο γι’ αυτούς. Άρχοντας! Σου λέει, θες να γλυτώσεις από τον μπελά; Πλήρωσε κάτι παραπάνω για να ’χεις το κεφάλι σου ήσυχο».

Η Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ πήρε το ποτήρι με το νερό και το έσπρωξε προς το μέρος της Ιουλίας. «Τι βλέπετε;» ρώτησε, διακόπτοντας το παραλήρημά της. «Ένα μισοάδειο ποτήρι», απάντησε εκείνη μουδιασμένα. «Μιλήστε επιτέλους γι’ αυτά που αληθινά σας απασχολούν, κυρία Ουίλσον». Ακολούθησε μια αμήχανη σιωπή. Κι ύστερα η Ιουλία ψιθύρισε: «Η Ερατώ». «Η ποια;». «Η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή» επανέλαβε θαρρετά και τα μάτια της έκαιγαν από έξαψη, ενώ έδειχνε στην ανυποψίαστη Νεοφύτα, το βίντεο που έγινε viral: Την πρώην υπουργό δηλαδή να απολαμβάνει το φθινοπωρινό μπάνιο της στη θάλασσα.

«Η Ερατώ κολυμπά ανέμελη και η τύχη της δουλεύει! Μα 9% καταλληλότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα καλά των καθουμένων; Μου λέει ένας απόστρατος προχθές, στη φρουταρία της Μυρούλας: “ Ώρα να βγείτε μπροστά, κυρία Ιουλία”. Λέτε να το τολμήσω; “Αυτό λέμε!”, επιμένει και το καρέ. “ Ήρθε η ώρα της τρίτης ηλικίας. Στον δρόμο που χάραξε ο Τζο Μπάιντεν. Τα 80 είναι τα νέα 70!” Και δεν είναι πολλά τα 70; τόλμησα να ερωτήσω, αλλά πέσανε επάνω μου όλες οι Φιλόπτωχοι να με φάνε».

«Τη βλέπω την απορία στο βλέμμα σας γιατρέ και πολύ λυπάμαι καθότι έτσι δεν κάνουμε δουλειά. Ο Μάριος Ηλιάδης, για παράδειγμα, δεν εξήγγειλε μονάχα την υποψηφιότητά του αλλά ξεκίνησε και καμπάνια. Επιπροσθέτως, κυκλοφορεί διαφήμιση με σλόγκαν “Μιλούμε για να σωθούμε” και τον ίδιο να σφίγγει τη γροθιά του. Αυτά βλέπει το καρέ, συν το 9% της Ερατώς στη δημοσκόπηση και με πιλατεύει». «Εσείς τι θέλετε, κυρία Ουίλσον;». «Εγώ…» ψέλλισε η Ιουλία.

«Πείτε το επιτέλους!» την προκάλεσε η Νεοφύτα Νεοφύτου Φρίντενσμπουργκ. Μεσολάβησαν μερικά δευτερόλεπτα πηχτής σιωπής. Κι έπειτα, η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον ανασήκωσε το κεφάλι της, ίσιωσε το κορμί της, φόρεσε τις Ferragamo γόβες της και είπε αυτό που τόση ώρα κόχλαζε μέσα της: «Ioulia for President. Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση