ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πού πάμε;

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

Κατ’ αρχάς και μόνο το γεγονός ότι η αγέλαστη Φώφη Κούταλου ήταν μέσα στην καλή χαρά πρέπει να πιστωθεί στον υποψήφιο για την προεδρία Γιώργο Κολοκασίδη. Ο οποίος, ως φύσει αισιόδοξος πολιτικός που δεν τον λυγίζουν οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αποτυχίες, κάλεσε τον λαό να τον ακολουθήσει στο ρηξικέλευθο εγχείρημα (#πάμε!), διακηρύσσοντας μάλιστα εντελώς ανερυθρίαστα: «Είμαστε η πλειοψηφία».

«Πάμε κοπέλες, απόψε πάμε για τρέλες, τ’ αγέρι πρίμα…». Με αυτό το τραγούδι της Πρωτοψάλτη, απηύθυνε η Φώφη Κούταλου στο καρέ την πρόσκληση για συστράτευση. «Πού να πάμε με τον Κολοκασίδη, μάνα μου; Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;» πρόταξε τη φωνή της λογικής η Καλαμαρού. «Ο Γιώργος Κολοκασίδης ζητά καθαρή εντολή!» αντεπιτέθηκε η Φώφη. «Όταν ξεπεράσει το σύνδρομο του πολιτικού μικρομεγαλισμού, να πάμε να το συζητήσουμε» έκλεισε το θέμα η Ιουλία.

«Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες» εξεμάνη η Θεοπίστη Θεοδούλου, η οποία ως εν δυνάμει ψηφοφόρος της ΔΗΠΑ, είχε τα δικά της ζόρια να διαχειριστεί. Το καρφί του Άγγελου Βότση για τον Καρογιάν, ότι δεν τιμά τον «λόον του αδρώπου», άναψε φωτιές ανάμεσα στα ορφανά του ΔΗΚΟ. «Σαν να μην μας έφτανε που δεν έχουμε μούτρα να εμφανιστούμε στις Φιλοπτώχους, ανέλαβε και ο Τρυφωνίδης να μας δώσει την χαριστική βολή» ολοφυρόταν η Θεοπίστη. Ο πληθωρικός Αλέκος, αν και ήταν αυτήκοος μάρτυρας της δέσμευσης Καρογιάν προς το αρφούιν του, ψέλλισε κάτι του τύπου «εγώ έχω το δίκιο μου κι εσύ τον κόσμο όλο», τσιτώνοντας κι άλλο το έτσι κι αλλιώς τσιτωμένο Κέντρο.

«Αυτούς πάει να φορτωθεί ο υποψήφιος της καρδιάς σας; Από τη μια τη χαμένη πολιτική τιμή του Καρογιάν και από την άλλη τις υστερίες του Κουλία για το ΓεΣΥ; Αυτά δεν είναι βαρίδια, μάνα μου, είναι κοτρόνες στο λαιμό!» άρπαξε την ευκαιρία η ακραιφνής συναγερμικιά Καλαμαρού. Η οποία ακόμα προσπαθεί να χωνέψει ότι ο Χριστοδουλίδης πέρασε κάτω από το ραντάρ της Πινδάρου, ταξίδεψε με μυστικότητα στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. «Αν το μάθαινε ο Φούλλης, θα ζήταγε από τον Μητσοτάκη να του απαγορεύσει μέχρι και την είσοδο στον Λευκό Πύργο» σάρκασε η Ιουλία, συμπληρώνοντας δειλά «Chapeau, Νίκο» ως ένδειξη εκτίμησης για την προνοητικότητα του τέως ΥΠΕΞ.

Η Ρενέ Κυπαρίσσι πάλι, αν και εν ενεργεία ΔΗΚΟϊκιά, δεν έδειξε να συγκινείται από τις ειδικές αποστολές του Χριστοδουλίδη. «Εδώ έχουμε θέματα που βράζουν και χύνονται. Η συνάντηση με τον Τζιτζικώστα, πιστέψτε με, δεν είναι ένα από αυτά». «Τουτέστιν;» αντέδρασε εν χορώ το καρέ. «Τουτέστιν, είπαμε να βγούμε μια νύχτα κι εμείς σαν άνθρωποι και έπεσαν επάνω μας τα ταγάρια να μας φάνε» ξέσπασε η Ρενέ, κοιτώντας με νόημα την αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού.

«Πέσαμε θύματα λαϊκής υστερίας» αποφάνθηκε η Κυπαρίσσι, όταν με βαριά καρδιά αποφάσισε να μην καταβάλει τα 700 ευρώ για μια θέση στο Zone A του Nammos. «Γιατί δεν κλείνεις στο Zone B που είναι μόνο 500 ευρώ το κεφάλι;» την ενθάρρυνε η Ιουλία, η οποία μπορεί να μην είναι φαν του Ρέμου πλην όμως συμπάσχει με τα βάσανα των πλουσίων της βραχονησίδας. «Και να μας πιάσει στο στόμα της η Ακατανόμαστη; Όχι αγάπη μου, αν είναι να μας ξεφτιλίσουν οι σοσιαλιτέ, καλύτερα να μας φάει ο καύσωνας της Λευκωσίας» ξέσπασε η Ρενέ.

Είναι κάποιες φορές που ξαφνικά ένα φωτάκι αχνοφέγγει (sic) στο βάθος του τούνελ. Αυτό συνέβη όταν ακούστηκε η φωνή της Ελλούς από το μέσα δωμάτιο –την ώρα που σιδέρωνε της ήρθε πως ημέρωνε στα γόνατα λιοντάρι– προτείνοντας μια αληθινή εξτραβαγκάντζα. «Να πάτε στη Γιορτή του Παλουζέ στον Άγιο Αμβρόσιο, με 20 ευρώ την κκελλέν να ακούσετε τον Γιώργο Τσαλίκη». Η Μαργαρίτα Πεύκου Hazelwood τη σιγοντάρισε, λέγοντας πως «αν η αστική Λευκωσία δεν έχει χάσει το χιούμορ της, ιδού η ευκαιρία για ένα λαμπερό αντι-πάρτι». «Πού πάμε;» έθεσε το φιλοσοφικό ερώτημα η Ιουλία, στη σκέψη των αδελφών Δημητρίου να πατάνε με τα Christian Louboutin τους τα τιμημένα χώματα της κυπριακής υπαίθρου.

«Πού πάμε;» επανέλαβε την κραυγή απόγνωσης η Καλαμαρού, καθώς η φωτογραφία του Μαυρίκιου και της Ιλάειρας με το ζεύγος Αναστασιάδη κυκλοφορούσε από χέρι σε χέρι. «Είναι σκληρό να είσαι συναγερμικιά στις μέρες μας» την παρηγόρησε η Ιουλία, παρατηρώντας το τεκμήριο του αισθητικού εγκλήματος. Όχι τόσο για το στιλιστικό υπερθέαμα, όσο για την ανάρτηση του εξωστρεφούς Μαυρίκιου: «Συνάντηση κορυφής απόψε ο νονός μου, πρόεδρος της Κύπρου μας γνωρίζει την Ιλάειρα. Δώσαμε το πρώτο προσκλητήριο. Επόμενη συνάντηση ο γάμος μας τον Αύγουστο». «Ιστορίες του χωρκού» ακούστηκε η Ελλού από το μέσα δωμάτιο και οι κυρίες υπερθεμάτισαν τραγουδώντας: «Την ώρα που σιδέρωνε της ήρθε πως ξημέρωνε και σφύριζε καράβι».

«Πού πάμε;» ψιθύρισε συντετριμμένη και η Κουλλίτσα Κυριακού, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με την εναλλακτική αριστερή υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Αριστοτέλους. «Πρόκειται για ένα εκρηκτικό πακέτο: ΕΔΟΝ, Θύρα 9 και ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ, μαζί με τολμηρές ενδυματολογικές επιλογές όπως ρεντικότες, παπιγιόν και γιλέκα, συν τον θαυμασμό του για τον Ρε Αλέξης» ενημέρωσε την ομήγυρη η πιο ψύχραιμη Ιουλία. Άλαλα τα χείλη των χαρτοπαικτριών! «To be continued» υποσχέθηκε η ηγερία της αγγλόφωνης δεξιάς, κηρύσσοντας έτσι τη λήξη του διευρυμένου καρέ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση