ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα νέα της βραχονησίδας

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

Η Ανδριάνα Ζιβάνα Βλαδιμήρου έχει νεύρα! Κατ’ ακρίβειαν «γεννήθηκε με νεύρα», σύμφωνα με την Ιουλία, παρόλο που δική της ιδέα ήταν να την φέρει στο καρέ. «Η γυναίκα συμπεριφέρεται όπως τον λίβα που καίει τα σπαρτά» σχολίασε προβληματισμένη η Ευγενία η Καλαμαρού. Όλα συνιστούν casus belli για την αριστερή (με την κακή έννοια) Ανδριάνα Ζιβάνα Βλαδιμήρου καθώς βλέπει παντού ταξικούς εχθρούς… «Ποιος ζει με 837 ευρώ τον μήνα; Είναι ντροπή ο κατώτατος μισθός!» ωρυόταν. «Και τι μας κόφτει εμάς μάνα μου;» τόλμησε να θέσει το φιλοσοφικό ερώτημα το κονκλάβιο της αγγλόφωνης δεξιάς. «Μας κόφτει γιατί έχουμε ταξική συνείδηση. Βενσερέμος!» αντέδρασε η Ζιβάνα ενώ, εκ παραλλήλου, έπαιρνε και το μπιριμπάκι.

Σε πιο ευχάριστα νέα, το καρέ σχολίασε το λογύδριο του Νίκου Κόσιη για τον Νίκο της Σιωπής στο Φεστιβάλ του Στρουμπιού. Το εν λόγω βίντεο έκανε μεγάλο σουξέ στο Twitter, αν και λιγάκι ετεροχρονισμένα, καθώς το πάθος με το οποίο μίλησε ο αειθαλής Κόσιης κρίθηκε διαχρονικό. Ένα εθνικιστικό ντελίριο με αναφορές στην «αδρωπιά», τον «πλούτο της φυλής μας» και τον «πολιτισμό», το οποίο κατέληγε στην αγιογραφία του «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη. «Και μετά;» αναρωτήθηκε το καρέ. «Μετά στον ναό του πολιτισμού ράγισαν τα πατώματα από τα σουξέ του Γιώργου Μαργαρίτη, του Μάκη Δημάκη και της Βασιλικής Νταντά!».

Η αναφορά στην Βασιλική Νταντά («κήρυξα πόλεμο χωρίς αιτία, έτσι για να ‘χω στην αγάπη τα πρωτεία») προκάλεσε μια σχετική ευφορία στο καρέ, πλην της ακραιφνούς Φουλλικιάς Ευγενίας Καλαμαρούς. Γιατί εάν το πρόβλημα ήταν μόνο το παραλήρημα του Νίκου Κόσιη ενδεχομένως να το προσπερνούσε. Η ρέντα όμως του Νίκου της Σιωπής συνεχίστηκε με υποστήριξη από τον Άγγελο Βότση («Δεν μου έταξε τίποτα») και την Ελένη Θεοχάρους («Δεν είναι ζήτημα ανταλλαγμάτων»).

«Καλώς τους κι ας άργησαν!» ξέσπασε η αριστερή (με την κακή έννοια) Ανδριάνα Ζιβάνα Βλαδιμήρου, καθότι δεν θέλει και πολλά για να ξεσπάσει. «Το φάντασμα του Ενδιάμεσου εν πομπή και παρατάξει! Του έρμου του Κολοκασίδη ποιος θα του εξηγήσει γιατί τον εγκατέλειψαν οι φυσικοί του σύμμαχοι στο Κυπριακό; Ξύπνα λαέ να δεις ποιοι σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα! Ξύπνα γιατί αν δεν ξυπνήσεις θα δακκάνουμεν το ένα τζιαι θα τα πονούμεν ούλλα!». «Ηρέμησε Ανδριάνα μου» τόλμησε να τη διακόψει η Ιουλία. «Να ηρεμήσουν οι προσκυνημένοι του σαθρού καπιταλιστικού κατεστημένου. Βενσερέμος!» την αποστόμωσε η Ζιβάνα κλείνοντας θριαμβευτικά με καθαρή μπιρίμπα.

Δεν είναι βέβαιο αν τα πολιτικά νέα της βραχονησίδας ήταν φτωχά ή απλώς το καρέ αποφάσισε να μην ανοιχτεί στα βαθιά. Η βόμβα πάντως για τις αυθόρμητες (sic) εισφορές στα ταμεία του ΔΗΣΥ από κατόχους χρυσών διαβατηρίων προσέκρουσε στην άρνηση της Καλαμαρούς να το συζητήσει. «Και τι να συζητήσουμε μάνα μου;» την προκάλεσε η αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού. «Την νέα εξαγγελία υποψηφιότητας: “Ελληνικέ κυπριακέ λαέ, γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις. Είμαι ο Κυριάκος Κυριάκου άλλως Κάρκας, γαλανομάτης… Κάνετε follow στη σελίδα μου… ένας τυχερός θα κερδίσει λαχείο αξίας 10 ευρώ”; Πάμε καλά;». «Να συζητήσουμε για τον Κοσμικό Αρμαγεδδώνα» της απάντησε η Ευγενία, με όση συναγερμική ψυχραιμία διέθετε.

Για τον «γάμο της χρονιάς» ειπώθηκαν τόσα πολλά που οι κυρίες δεν ήξεραν από πού να πιάσουν το θέμα και πού να το αφήσουν. Τι να πρωτοσχολιάσει αλήθεια κανείς; Το styling του Μαυρίκιου Μαυρικίου τύπου Λιμπεράτσε, τη νύφη υπερπαραγωγή Ιλάειρα Ζήση, τα δύο outfits που άλλαξε η νονά του γαμπρού Άντρη Αναστασιάδη ή τις δηλώσεις του πνευματικού του πατέρα Προέδρου της Δημοκρατίας στο kitscherella party; Το καρέ από όλο αυτό τον πλούτο θεμάτων επέλεξε να επικεντρωθεί σε δύο μόνο, δίδοντας τον λόγο στην Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον για να τα αναπτύξει.

«Η μητέρα του γαμπρού έκλεψε εντέλει την παράσταση. Η γυναίκα ήταν από μόνη της ένα στιλιστικό υπερθέαμα, μια ωδή στο στρας, ένας ύμνος στην κρυφή γοητεία του κακού γούστου. Πιο αφοπλιστική όμως από την εμφάνισή της ήταν η δήλωσή της: “Νομίζω ότι τώρα έχετε καταλάβει όλοι από που έχει πάρει ο Μαυρίκιος” είπε. Respect στην ηρωική μάνα». «Respect!» ομοφώνησε το καρέ, της Ευγενίας της Καλαμαρούς μη εξαιρουμένης.

«Το γελοίον του πράγματος όμως ανέδειξε κατά τον πλέον υποδειγματικό τρόπο και η εξ Ελλάδος, καλή φίλη του ζευγαριού, Τέτα Καμπουρέλη. Ή όπως είναι γνωστή στο δυστοπικό σύμπαν των ανθυποσελέμπριτις: η εθνική μας μανικιουρίστ! Η οποία φωτογραφήθηκε (φυσικά) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (επειδή ως γνωστόν είμαστε σοβαρή χώρα) κι ύστερα ανέβασε ωραιότατη selfie με λεζάντα: Στην εκτυφλωτική γαμήλια δεξίωση στο Monte Capitol». «To Καπιτώλιο μου μέσα» υπερθεμάτισαν οι συντρόφισσες Κουλλίτσα και Ανδριάνα, σε μια σπάνια στιγμή αριστερής σύμπνοιας.

Τα νέα της βραχονησίδας ολοκληρώθηκαν με το πάρτι γενεθλίων της γνωστής σοσιαλιτέ Κάτιας Θεοδότου στο Planet Limassol. Αν κρίνουμε από το σκηνικό απροκάλυπτης χλιδής, η εορτάζουσα όχι μόνο διαφωνεί με τη δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν «οι μέρες της αφθονίας τελείωσαν» αλλά το εφαρμόζει και στην πράξη. Ανάμεσα στους πλούσιους και διάσημους καλεσμένους της ήταν (φυσικά) και ο εξωστρεφής Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τον τόνο έδινε το μεγαλειώδες έθνικ ντεκόρ και τα… μαύρα γκαρσόνια. «Μην τολμήσεις να πεις κάτι Ανδριάνα Ζιβάνα Βλαδιμήρου!» την προειδοποίησε η Ιουλία κι έτσι γλυτώσαμε τον λίβελλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση