ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:23
 

Video assistant robot?

Παίρνει διορθωτικά μέτρα η πρέμιερ λιγκ με περισσότερη τεχνολογία και λιγότερο άνθρωπο

Newsroom 24sports

Μονοπωλεί τις συζητήσεις στην Αγγλία το VAR, με το περιβάλλον της πρέμιερ λιγκ να είναι επικριτικό ως προς το γεγονός πως η τεχνολογία έχει πληγώσει το άθλημα παρά το βοήθησε.

Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος λήψης απόφασης από πλευράς της διαιτητικής ομάδας, που αξιολογήθηκε πως σε περιπτώσεις οφσάιντ ήταν υπερβολικός.

Η κουλτούρα των Άγγλων ως προς τα σφυρίγματα ήταν διαφορετική εδώ και χρόνια από άλλες χώρες και ήρθε το VAR να ασχολείται με…τρίχες και αυτό δεν τους άρεσε.

Αυτή την κριτική, φαίνεται να την αφουγκράζεται και η λίγκα καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει νέα τεχνολογία ώστε τουλάχιστον στις φάσεις του οφσάιντ να μην υπάρχει περιθώριο λάθους. Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται: «limb-tracking technology» και έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Hawk-Eye που χρησιμοποιείται στην Goal Line Technology καθώς και στο τένις.

Θα χρησιμοποιεί μια σειρά από κάμερες ώστε να δημιουργεί μια αυτόματη γραμμή του οφσάιντ και ουσιαστικά θα αφαιρέσει από βοηθούς, είτε γραμμών είτε βίντεο, την ευθύνη για την αποσαφήνιση τέτοιων φάσεων. Θα εντοπίζει το πίσω μέρος του ποδιού σε κάθε παίκτη που είναι στο γήπεδο ώστε η γραμμή να βγαίνει αυτόματα χωρίς να χρειάζεται κάποιος τεχνικός να την βάζει εκείνη την ώρα.

Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος λήψης απόφασης από πλευράς της διαιτητικής ομάδας, που αξιολογήθηκε πως σε περιπτώσεις οφσάιντ ήταν υπερβολικός. Πάντως τονίζεται πως η νέα τεχνολογία θα αφορά μόνο τις φάσεις υποδείξων ή μη οφσάιντ.

Από πλευράς της, η Ένωση των φιλάθλων στην Αγγλία παραπονιέται πως εντός των σταδίων δεν υπάρχει η επικοινωνία σε σχέση με το VAR που τους είχαν υποσχεθεί στο ξεκίνημα της νέας τεχνολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

X