ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλη πρόκριση με σφραγίδα Φορτούνη!

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο του τραγικού Ατρόμητου καθώς κέρδισαν με 1-2

Αντρίκεια πρόκριση του Ολυμπιακού. Με ηγέτη τον Φορτούνη που έδωσε μία ασίστ και σκόραρε ένα τέρμα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο του τραγικού Ατρόμητου (1-2), που προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ! 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με εμφανή διάθεση στο ματς να πάρει τον έλεγχό του, είχε την κατοχή και προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρομήτου, που είχε παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα-επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα, έβγαζαν διάθεση και πάθος στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να κρατήσουν τη μπάλα και να την κυκλοφορήσουν. 

Με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος. Ο Ντα Κόστα άλλαξε εξαιρετικά το παιχνίδι, ο Φιγκέιρας γύρισε με τη μία τη μπάλα αλλά ο Ελιουνούς δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς το τέρμα και τον Γκορμπούνοφ να διώχνει -με τη βοήθεια του δοκαριού- σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, ο Ατρόμητος σε κάθε κόντρα έβγαινε και… οφσάιντ και στο 24’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την δεύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Ο Σεμπά με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Ανσαριφάρντ, αυτός έκανε τις προσποιήσεις στον Φυτανίδη και το σουτ από τα πλάγια αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων αντέδρασε ξανά σωστά. 

Ο Ατρόμητος ήταν ακίνδυνος επιθετικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και πήρε ακόμη περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, μετά τη φάση του Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια άλλη. Οι δυνατές μονομαχίες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο -σε μία από αυτές ο Ρομαό πήγε με τις τάπες στον Κατράνη μαρκάρισμα που… σήκωνε και κόκκινη κάρτα- ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0). 

Οι Περιστεριώτες είχαν πάει το ματς εκεί που ήθελαν, ήξεραν ότι τους έφτανε μια… απλή νίκη για να πάρουν την πρόκριση και «σόκαραν» τους φιλοξενούμενους, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Πλατέλλας έδωσε στον Κιβρακίδη που ήταν εμφανέστατα εκτεθειμένος (η φάση έγινε μπροστά στον α’ βοηθό, Πολυχρόνη Κωσταρά), αυτός γύρισε τη μπάλα και ο Ντάουντα από το ύψος του δευτέρου δοκαριού την έσπρωξε στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον Ατρόμητο. 

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο είχε μπροστά του σχεδόν ένα ημίχρονο για να αντιδράσει και να πετύχει ένα γκολ. Και ο Πάουλο Μπέντο έβαλε το… χεράκι του για να συμβεί αυτό. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη στο 56’ και αυτός σε ένα τέταρτο «καθάρισε» την πρόκριση. Στο 63’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Ρομαό, που δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή να ισοφαρίσει το σκορ. Οκτώ λεπτά αργότερα δε, με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε λα Μπέγια έφερε τούμπα το ματς και έδειξε στους «ερυθρόλευκους» τον δρόμο προς τα ημιτελικά. 

Οι Πειραιώτες ήταν αγκαλιά με την πρόκριση, ο Ατρόμητος ήταν κάκιστος σε όλο το παιχνίδι και δεν φαινόταν να μπορούσε να απειλήσει την εστία του Λεάλι. Μέχρι το φινάλε του ματς, δεν άλλαξε κάτι στο ματς παρά μόνο οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ντα Κόστα αντίκρισε ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Λε Ταλέκ, με τον Μαροκινό να μην παίζει στο προσεχές ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αρετόπουλου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και τον Ατρόμητο να αποχαιρετάει με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση, καθώς πάλεψε όσο μπορούσε το ματς! 

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες (88' Λαζαρίδης), Τόνσο, Λημνιός (81' Ντιγκινί), Πλατέλλας, Ντάουντα (56' Λε Ταλέκ). 

Στον πάγκο: Θεοδωράκης, Κοντοές, Μπάγκα, Κυριακίδης. 

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80’ Ρέτσος), Ελιουνούσι (56’ Φορτούνης), Σεμπά, Μανθάτης (85’ Νικολάου), Ανσαριφάρντ. 

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Καρντόσο, Παρέδες, Μπουχαλάκης.

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X