ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 63-70: Αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας

Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε και από την Κρήτη

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Για 30’ ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στο Ρέθυμνο, ωστόσο με ένα σερί 15-2 στην τέταρτη περίοδο… καθάρισε τη μπουγάδα για το 70-63. Μόνο αν αυτοκτονήσουν, χάνουν την πρωτιά οι Πειραιώτες.

Μόχθησε πολύ, αλλά πέτυχε το στόχο του στην Κρήτη ο Ολυμπιακός. Με ένα σερί 15-2 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, οι ερυθρόλευκοι μετέτρεψαν το εύθραυστο 48-51 σε 50-66 και ουσιαστικά καθάρισαν τη μπουγάδα, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 63-70.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι πρωταθλητές διατηρήθηκαν στην κορυφή με ρεκόρ 22-1 και εφόσον κάνουν το 3x3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές με ΠΑΟΚ (εντός), Προμηθέα (εκτός), Κύμη (εντός), τότε θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει πλέι οφ.

Λίγες μέρες μετά τη σιωπηρή τιμωρία του από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο Κεμ Μπιρτς ήταν εντυπωσιακός τελειώνοντας υποδειγματικά τις φάσεις και σταματώντας στους 15 πόντους (7/8 δίποντα), ενώ κατέβασε και 6 ριμπάουντ. 12 πόντους είχε ο Σπανούλης, αλλά με 3/12 σουτ, ενώ ο αρχηγός των Πειραιωτών μοίρασε επτά ασίστ, βοηθώντας στην οργάνωση κυρίως του πρώτου μέρους. Πολύ καλός ο Αθηναίου, βοήθησε οργανωτικά και δημιουργικά μαζί με τον Ουότερς στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.

Από πλευράς ηττημένων, 18 πόντους έβαλε ο Λέμον (7/14 σουτ), ο οποίος… κάπου παρασύρθηκε από το 25’ και μετά, 11 είχε ο Γιαννόπουλος, ενώ Τάλτον και Άρνολντ (3/10 σουτ και 1/6 αντίστοιχα) δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα.

Το ματς

Σπανούλης και Πρίντεζης ανέλαβαν δράση από νωρίς στην επίθεση (είτε εκτελεστικά, είτε δημιουργικά) με τον Ολυμπιακό να μεταφέρει την μπάλα κοντά στη ρακέτα και να παίρνει ένα ισχνό προβάδισμα με 7-11, την ώρα που το Ρέθυμνο έβρισκε λύσεις χάρη στους ξένους του. Προς στιγμήν ο Άρνολντ κράτησε σε απόσταση βολής τους Κρητικούς (12-13), ωστόσο το τάισμα του V-Span στον Μπιρτς, έφεραν τους Πειραιώτες για πρώτη φορά στο +7, 12-19. Στα τελευταία 90’’, οι φιλοξενούμενοι έμειναν άποντοι και οι γηπεδούχοι, με αιχμή του δόρατος τον Άρνολντ, κατάφεραν να μαζέψουν εκ νέου τη διαφορά για το 18-19 στο 10’.

Η ομάδα του Βετούλα σημείωσε μόλις δύο πόντους στα τέσσερα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (λόγω της πιεστικής άμυνας του Ολυμπιακού και της αστοχίας των Τάλτον, Φιτζπάτρικ, Άρνολντ) και οι πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν την ευκαιρία να αποσπαστούν εκ νέου με επτά, 20-27. Ο Αθηναίου έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από τον Σφαιρόπουλο και μπορεί να μην του έβγαιναν οι «εκτελέσεις», ωστόσο όταν αποφάσισε να μοιράσει στον Παπαπέτρου, εκείνος το «μπουμπούνησε» από τα 6,75 και έγραψε το 25-34 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Σάφτενααρ «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο και δεν επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να ξεφύγουν, ενώ δια χειρός Λέμον, το Ρέθυμνο μείωσε σε 32-36, αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να έχουν κάποια ξεσπάσματα, αλλά να μην έχουν διάρκεια για να «χτίσουν» διαφορά.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μπήκαν δυνατά στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου και με ένα επιμέρους 6-0, προηγήθηκαν 35-42, προτού όμως το Ρέθυμνο βγάλει εκ νέου αντίδραση! Εκμεταλλευόμενο τα συνεχόμενα λάθη του Σπανούλη, ο Λέμον… τρελάθηκε από τα 6,75 και με back to back τρίποντα του Αμερικανού, διαμορφώθηκε το 41-42 στο 24’. Ο γκαρντ του Ρεθύμνου παρασύρθηκε και πέταξε στα σκουπίδια τις επόμενες κατοχές της ομάδας τους και… φυσικά ο αρχηγός και ο υπαρχηγός των Πειραιωτών «κουβάλησαν» τους φιλοξενούμενους για το 41-49, την ώρα που οι Κρητικοί ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια κι έχαναν ευκαιρίες να μείνουν κοντά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κλείσει το δεκάλεπτο με ένα πιο… ασφαλές μαξιλαράκι σε σχέση με το 45-51, αλλά του κόστισε η επιπολαιότητά του (μέχρι και 0/2 βολές του Πρίντεζη) στην τελική προσπάθεια.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-36, 45-51, 63-70

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση