ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Οι επιλογές από δω και μπρος

Φτάνει πια μετεγγραφικές αστοχίες, αρκετά υπόφερε η ομάδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ήδη στην Ομόνοια επήλθε η πρώτη έξοδος από το δυναμικό με την αποχώρηση του Ισμαήλ Σράντι, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρουν κι άλλοι το επόμενο χρονικό διάστημα, ασχέτως αν δεσμεύονται με συμβόλαια. Άρχισαν δηλαδή οι ανακοινώσεις των αποχωρήσεων και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα συνεχίσουν.

Επίσης ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Αρτέμ Μπεσεντίν και του Φώτη Κίτσου, (ο δεύτερος ενδιαφέρει την Ομόνοια για ανανέωση της συνεργασίας, αλλά μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι αυτή ) ενώ παρελθόν αποτελεί ο Φώτης Παπουλής. Άρα, άλλες τέσσερις θέσεις κενές.

Ναι μεν έχει κάποιους παίκτες που μπορούν να στηρίξουν απαιτητικές πορείες, αλλά χρειάζεται ακόμη αρκετούς άλλους προς τούτο

Όσον αφορά την πτυχή των συμβολαίων που λήγουν (Φουάντ Μπασίρου Έκτορ Γιούστε) δεν υπάρχει κατάληξη Θυμίζουμε οτι λήγει και το συμβόλαιο του νεαρού Κωνσταντίνου Βενιζέλου.

Η πρώτη Ευρωπαϊκή υποχρέωση της Ομόνοιας για το Conference League είναι στις 27 Ιουλίου. Δηλαδή σε λιγότερο από δυο μήνες. Άρα ο σχεδιασμός πρεπει να συμπληρωθεί μέσα σε ένα χρονικό διάστημα που θα επιστρέψει στην ομάδα να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα και να μην επαναληφθούν τα σκηνικά της τν εκνευριστικών καθυστερήσεων της τελευταίας διετίας (σε όλες τις μετεγγραφικές περιόδους ) που όχι μόνο ταλαιπώρησαν αλλά έβλαψαν ανεπανόρθωτα την ομάδα.

Εννοείται ότι φέτος απαγορεύονται οι αστοχίες των δύο τελευταίων χρόνων που αποδυνάμωσαν τη ομάδα. Αισθάνονται σοφοί και παντογνώστες, αυτοί που τα έκαναν θάλασσα, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ομονοιατών, αλλά η ουσία είναι ότι η Ομόνοια πρέπει να φέρει αρκετούς πολύ καλούς παίκτες γιατί μόνο με αρκετούς πολύ καλούς παίκτες μπορεί να φτιάξει πολύ καλή ομάδα.

Πόσοι από τους παίκτες που διαθέτει σήμερα το ρόστερ είναι ικανοί να σταθούν σε μια Ομόνοια που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, ή και τα δύο και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη; Το «καλή πορεία» μεταφράζεται ως πρόκριση σε όμιλο. Ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη. Η πλειοψηφία τείνει να καταλήγει στο εξής: Ναι μεν έχει κάποιους παίκτες που μπορούν να στηρίξουν απαιτητικές πορείες, αλλά χρειάζεται ακόμη αρκετούς άλλους προς τούτο. Προσέξτε, παίκτες διαφοράς όχι συμπληρώματα.

Για παράδειγμα ένα φορ, ένα χαφ, ένα μοντέρνο δεκάρι, δυο εξτρέμ, ένα κεντρικό αμυντικό , ένα αριστερό μπακ (αν φύγει ο ΚΙτσος). Εννοείται ότι οι θέσεις που θα γεμίζουν θα είναι σε συνάφεια με αυτές που θα μένουν κενές. Επίσης ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι ενδεχομένως να φύγουν και παίκτες από την Ομόνοια εφ’όσον επιδεχθεί και επίσήμως ενδιαφέρον, έλθουν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και κριθούν συμφέρουσες.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ,έχει αναλάβει το βάρος του σχεδιασμού, προχωρά βήμα βήμα γνωρίζοντας τώρα πολύ καλά τις ανάγκες της ομάδας αλλά και την μεγάλη ευθύνη που σηκώνει στους ώμους. Εχει κάνει προεργασία για περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν και θεωρεί πως είναι εφικτές να προχωρήσουν, ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν είναι τελειωμένο.

Δεν είναι «τρελά» τα λεφτά που διαθέτει ο Σταύρος Παπασταύρου στις μετεγγραφές (και καλά κάνει), αλλά δεν είναι και καθόλου λίγα. Άρα δεν πρέπει να σπαταλούνται σε κακές επιλογές. Από δω και μπρος τουλάχιστον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση