ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:48
 

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Το 62% κατά των Πρεσπών, διψήφιο προβάδισμα ΝΔ

Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom Κ, Αθήνα

Διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση στην Ελλάδα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% ενώ η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 33%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής στην τέταρτη θέση με 6,5% και 5ο το ΚΚΕ με 5,5%. Από τα λοιπά κόμματα, 2% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση, ενώ Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Λαϊκή Ενότητα, Πλεύση Ελευθερίας και ΛΑ.Ο.Σ, δεν ξεπερνούν το 1%.

 

 

 

 

 

Στο φλέγον ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το 62% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη συμφωνία από μάλλον κακή, έως σίγουρα κακή, ενώ μόλις το 27% την χαρακτηρίζει σίγουρα καλή, ή μάλλον καλή.

 

 

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρεί ότι το πολιτικό «διαζύγιο» ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί, καθώς αγγίζει το 72% ενώ μόλις το 14% εκφράζει αντίθετη άποψη.

 

 

Μοιρασμένη είναι η άποψη του κοινού σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς το 39% κρίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, έναντι ενός 30% το οποίο κρίνει ότι είναι πολύ σίγουρο. Ανάμεσά τους, ένα 19% θεωρεί ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες διεξαγωγής άμεσων πρόωρων εκλογών.

 

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 35% ενώ δεύτερος είναι ο... κανένας με 32% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 24%.

 

 

Από μέτρια έως πολύ δύσκολη χαρακτηρίζουν την προσωπική τους οικονομική κατάσταση οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 80%. Στον αντίποδα, μόλις το 11% χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση από πολύ άνετη έως άνετη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν για τους S-400

«To μούτρο θα φάει τα μούτρα του! »
ΑΚΑ  |  08:15

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X