ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαδηλώσεις κατά των προσφύγων σε Ελλάδα και Τουρκία

Στην Ελλάδα, το επίκεντρο των εντάσεων είναι η Ειδομένη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στην Ελλάδα, το επίκεντρο των εντάσεων ήταν η Ειδομένη, όπου κάτοικοι και πρόσφυγες βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα σύγκρουσης, ενώ στην Τουρκία διαδήλωση κατά της στέγασης προσφύγων έλαβε χώρα στο Ντικιλί.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των προσφύγων σημάδεψαν το Σάββατο την Ελλάδα και την Τουρκία, λιγότερες από 48 ώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί τους δύο τελευταίους μήνες και εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά τους, καταγγέλλοντας πως ορισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό έχουν διαρρήξει άδεια σπίτια της περιοχής.

Μάλιστα, το μεσημέρι κάτοικοι απέκλεισαν για μία ώρα την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, υποστηρίζοντας ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή τους.

Οι πρόσφυγες από την πλευρά τους ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Πολυκάστρου, όπου έχουν στήσει αντίσκηνα, αποκλείοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.


Δεν έλειψαν οι εντάσεις με τους διερχόμενους οδηγούς.

Εν τω μεταξύ, στην Χίο, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία γίνεται μέσω του λιμανιού των Μεστών αφού το λιμάνι της Χίου έχει καταληφθεί από εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το κέντρο κράτησης του νησιού.

Στην Τουρκία, στην πόλη Ντικιλί στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, εκατοντάδες κάτοικοι διαδήλωσαν κατά της προοπτικής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που θα επαναπροωθηθούν από τα ελληνικά νησιά.

Οι πρώτοι 500 πρόσφυγες αναμένεται να σταλούν στο Ντικιλί τη Δευτέρα, όμως οι κάτοικοι αντιτίθενται στο ενδεχόμενο κατασκευής κέντρου φιλοξενίας στην πόλη.

«Σίγουρα δεν θέλουμε προσφυγικό καταυλισμό στο Ντικιλί», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μουσταφά Τοσούν.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμφωνία με την Ε.Ε. στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής, αλλά και στην ασφάλεια της πόλης τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ