ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Μολότωφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις το βράδυ της Τρίτης, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο, και κατά τη συγκέντρωση που προηγήθηκε με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και αντιεξουσιαστών, κατά της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθησαν τρία άτομα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων, ρίχνοντας και δύο βόμβες μολότοφ. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, που είχαν ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο με προορισμό αμερικάνικη πρεσβεία, αψηφώντας την απαγόρευση συναθροίσεων στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας.

Πολλές βόμβες μολότοφ εντοπίστηκαν κοντά στην Παλαιά Βουλή, που είχαν αφήσει αντιεξουσιαστές.

Τα επεισόδια το βράδυ συνεχίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου περίπου 150 αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τις οδούς Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, αλλά και μέσα από το Πολυτεχνείο.

Οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα ενώ αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, έκαναν χρήση χημικών, προσπαθώντας να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές.
Άγνωστα άτομα έριξαν δύο βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Από την επίθεση, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Αργά το βράδυ η Πατησίων και οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία. Νωρίτερα είχαν κλείσει λόγω των επεισοδίων για αρκετές ώρες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ