ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάτρα: To «μήνυμα» του πατέρα, η ενόχληση της μητέρας και οι έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας και ξετυλίγουν το κουβάρι της φρίκης

Kathimerini.gr

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας και ξετυλίγουν το κουβάρι της φρίκης.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, έσπασε τη σιωπή του και πήρε αποστάσεις από τη σύζυγό του, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

Ο κ. Δασκαλάκης αποκάλεσε «κατηγορούμενη» την 33χρονη και πρόσθεσε ότι δεν έχει να κάνει «καμία απολύτως δήλωση» και πως «θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει». Ο δικηγόρος του, δήλωσε ότι ο Μ. Δασκαλάκης είναι σοκαρισμένος και αδύναμος να διαχειριστεί τον χαμό των παιδιών και όσα έρχονται στο φως.

Οι δηλώσεις αυτές, έρχονται μετά τα όσα ισχυρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε τηλεοπτική εκπομπή, βάζοντας στο κάδρο τον σύζυγό της, αλλά και τον πατέρα του και παππού των παιδιών, περιγράφοντας συνομιλία που είχε μαζί του.

Ειδικότερα, 33χρονη δήλωσε ότι ο πρώην σύζυγός της, όταν ρωτήθηκε από την ίδια αν θα την υποστηρίξει, απάντησε: «Μα δεν μπορώ να πάω σπίτι μου, με έδιωξαν από τη δουλειά και τι θέλεις εγώ να κάνω; Τι να κάνω; Να βάλουν εμένα και τον πατέρα μου μέσα;». «Τον νοιάζει μόνο να μην μπει φυλακή, δεν τον ενδιαφέρει για μένα», πρόσθεσε η 33χρονη.

Αναφορικά με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε πως «δεν έχουνε τόσα στοιχεία, μου το λένε και τόσοι αστυνομικοί εδώ.Έγινε για να γίνει αυτό το πράγμα έχεις καταλάβει; Είναι άδικο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, η 33χρονη αρνείται ότι εμπλέκεται στον θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν μιλά πολύ και δείχνει να αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με ψυχραιμία. Μάλιστα στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση προκάλεσε εντύπωση πως όταν η Πισπιρίγκου βρέθηκε απέναντί τους, αυτό που την ένοιαζε ήταν τι θα συμβεί από δω και πέρα με την ίδια, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα ευρήματα γύρω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η συμπεριφορά της πάντως είχε προκαλέσει από την αρχή εντύπωση στους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση καθώς παρατηρούσαν τον τρόπο που έδινε συνεντεύξεις, το ύφος της και φυσικά τις απαντήσεις της. «Δεν χρειάστηκε να καταθέσει σχετικά. Ό,τι είχε να πει το είχε πει στις συνεντεύξεις της. Από τη στιγμή που προέκυψε τόσο δεμένα η εμπλοκή της δεν είχε να εισφέρει κάτι στην υπόθεση. Ήταν η μόνη που βρισκόταν με το παιδί όταν πάθαινε κρίσεις. Άλλωστε θεωρείται πολύ δύσκολο το να ομολογήσει τελικά την πράξη της» σημείωσαν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Έρευνες στο σπίτι της 33χρονης στην Πάτρα
Το απόγευμα οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της κατηγορουμένης έπειτα από παραγγελία του ανακριτή Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν ψυχοφάρμακα, ενώ κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και υπολογιστή. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία εισαγγελέα. Στο σπίτι βρισκόταν και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που άνοιξε το σπίτι στις αρχές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η εντολή δόθηκε από τον ανακριτή προκειμένου να ελεγχθούν στο σύνολό τους οι χώροι του σπιτιού και να μεταφερθεί στην ασφάλεια κάθε στοιχείο που οι αστυνομικοί κρίνουν πως μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Εργαστήριο ΑΠΘ: Η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας ήταν σε επίπεδα θανατηφόρων περιστατικών
«Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται δείγματα σε εμάς για να κάνουμε την ποσοτική εκτίμηση», δηλώνει στο kathimerini.gr ο καθηγητής, Νικόλας Ράικος, ο οποίος διευθύνει το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ που έκανε την ποσοτική εκτίμηση της ουσίας στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας στην υπόθεση της Πάτρας.
Το εργαστήριο του ΑΠΘ ήταν υπεύθυνο και για την ερμηνεία του αποτελέσματος. «Με πολλές αναλύσεις, έγινε η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Η κεταμίνη ήταν σε επίπεδα που βρίσκονται σε θανατηφόρα περιστατικά», σημείωσε ο κ. Ράικος, προσθέτοντας πως το η ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών συνεργάζονται πολλά χρόνια.

Στο μικροσκόπιο η «διαδρομή» της κεταμίνης
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την ουσία κεταμίνη, την οποία χορήγησε στην 9χρονη με αποτέλεσμα τον θάνατό της. «Αυτό που δεν γνώριζε και ουσιαστικά την πρόδωσε είναι ότι αν δώσεις σε κάποιον μεγάλη ποσότητα κεταμίνης προκαλείται ακαριαίος θάνατος και η ουσία παραμένει στο αίμα, καθώς δεν προλαβαίνει να μεταβολιστεί, άρα είναι εντοπίσιμη. Έγινε ανάλυση στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας και εντοπίστηκε θανατηφόρα συγκέντρωση κεταμίνης, που σημαίνει θανατηφόρα δηλητηρίαση. Τώρα μένει να διευκρινιστεί ο τρόπος χορήγησης, αν και είναι πιθανόν να έγινε ενδοφλέβια. Το παιδί κατέληξε σε λιγότερο από 10 λεπτά. Και ενήλικας θα πέθαινε με αυτή τη δόση» εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές στο kathimerini.gr.

Οι έρευνες για Μαλένα και Ίριδα
Στο κάδρο της έρευνας έχουν και οι περιπτώσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών θα επιχειρήσουν τώρα να ρίξουν φως και στον θάνατο των δύο αυτών κοριτσιών προκειμένου να διαπιστώσουν τελικά τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν από τη ζωή.

Να σημειωθεί ότι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αστυνομικοί εκτιμούν πως και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας έχουν δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο από τη μητέρα τους, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αποδείξεις για αυτό.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί αρχικά είχε γίνει κάποια έρευνα και δεν είχε βρεθεί κάτι. Τώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την 9χρονη Τζωρτζίνα, θα γίνει εκ νέου πιο επισταμένη έρευνα και θα αναλυθούν σε βάθος οι συνθήκες του θανάτου των δύο παιδιών με καταθέσεις ατόμων που βρέθηκαν κοντά τους κατά καιρούς, όπως γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί σύμβουλοι κα. Σύντομα θα ξέρουμε από τι πέθαναν τα δύο κοριτσάκια» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Μυστήρια με τον αιφνίδιο θάνατο της σπιτονοικοκυράς
Μυστήριο επικρατεί και για τον αιφνίδιο θάνατο της σπιτονοικοκυράς που έμενε στον πάνω όροφο του σπιτιού στο οποίο πέθανε η Ίριδα. Η 69χρονη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί, επομένως η ανακάλυψη των αιτίων που οδήγησαν στο θάνατό της γίνεται εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X