ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Elon Musk: Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI αναζητά κεφάλαια με αποτίμηση 15-20 δισ. δολαρίων

Το προϊόν της xAI, ένα chatbot που ονομάζεται Grok, αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας αναρτήσεις στο X, το οποίο επίσης βρίσκεται στην κατοχή του Musk.

Money Review

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk, xAI, έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων από επενδυτές, ενώ έχει βάλει στόχο το 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι συζητήσεις για τη χρηματοδότηση γίνονται με στόχο μια αποτίμηση 15 έως 20 δισ. δολαρίων, αν και οι όροι ενδέχεται να αλλάξουν τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Musk, πάντως, έγραψε στο X (πρώην Twitter), ότι το δημοσίευμα είναι «fake news».

Ο Musk ξεκίνησε τη startup πέρυσι, σαν μια εναλλακτική της Open AI. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης ήταν ανάμεσα στους συνιδρυτές της εταιρείας που «γέννησε» το ChatGPT, αλλά αργότερα την εγκατέλειψε, εξαιτίας φιλοσοφικών διαφορών γύρω από την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Το προϊόν της xAI, ένα chatbot που ονομάζεται Grok, αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας αναρτήσεις στο X, το οποίο επίσης βρίσκεται στην κατοχή του Musk. Αυτό επιτρέπει στο Grok να έχει πρόσβαση σε πιο πρόσφατα δεδομένα για τις απαντήσεις του από άλλα chatbots.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν αποκλείεται κάποιοι από τους επενδυτές της xAI να είναι ανάμεσα σε εκείνους που χρηματοδότησαν την ύψους 44 δισ. δολαρίων εξαγορά του Twitter από τον Musk. Μεταξύ αυτών ήταν οι Larry Ellison, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Fidelity Management & Research Co. και Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal.

Ο Musk είχε πει τον Νοέμβριο ότι οι επενδυτές του X θα κατέχουν το 25% της xAI. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι επενδυτές καλούνται να επενδύσουν στην xAI τουλάχιστον το 25% του ποσού που επένδυσαν στο X.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Geek  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Geek: Τελευταία Ενημέρωση