ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστροναύτες της NASA έχασαν τσάντα στο Διάστημα

Δυο αστροναύτες της NASA που έκαναν τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο αυτόν τον μήνα, έχασαν μια τσάντα εργαλείων

ΠΗΓΗ: CNN

Δυο αστροναύτες της NASA που έκαναν τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο αυτόν τον μήνα, έχασαν μια τσάντα εργαλείων καθώς έκαναν εργασίες συντήρησης έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Ο έλεγχος αποστολής ανέλυσε την τροχιά της τσάντας και διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος να συναντηθεί με τον σταθμό είναι χαμηλός. Το πλήρωμα και ο διαστημικός σταθμός είναι ασφαλείς χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια», ανέφερε η NASA στο επίσημο ιστολόγιό της.

Σύμφωνα με το EarthSky, η τσάντα εργαλείων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά γύρω από τη Γη πριν από τον ISS και μπορεί ενδεχομένως κάποιος να τη δει κάποια στιγμή με ένα ζευγάρι κιάλια προτού διαλυθεί στην ατμόσφαιρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστροναύτης χάνει εργαλεία στο διάστημα. Το 2008, η τσάντα μιας αστροναύτη έφυγε ενώ καθάριζε γρανάζια. Σε διαστημικό περίπατο του 2006 είχε χαθεί μια σπάτουλα 14 ιντσών κατά τη διάρκεια επισκευής διαστημικού λεωφορείου.

Τα διαστημικά σκουπίδια όπως αυτά τα αντικείμενα, είναι υλικά που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη αλλά δεν είναι πλέον λειτουργικά. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα μικρό κομματάκι μπογιάς μέχρι εξαρτήματα που απορρίπτονται κατά τη διάρκεια εκτοξεύσεων πυραύλων.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος υπολόγισε ότι 35.290 αντικείμενα παρακολουθούνταν και καταγράφονταν από τα διάφορα δίκτυα διαστημικής επιτήρησης, ενώ η συνολική μάζα των αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη ανέρχεται σε περισσότερους από 11.000 τόνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Space  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο και το ChatGPT η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης. ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ