ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βούληση Υφυπουργείου Έρευνας για ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας

ΚΥΠΕ

Τη βούλησή του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου εκφράζει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, στις 17 Μαΐου.

Σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου αναφέρεται ότι «η Παγκόσμια Ημέρα, κάθε έτος, επικεντρώνεται στα επιτεύγματα από τη χρήση του Διαδικτύου και άλλων Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ), καθώς και στα οφέλη που επιφέρει στην κοινωνία και την οικονομία». Επισημαίνεται ότι το 2023, το Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ΔΕΤ) υιοθέτησε το θέμα «Ενδυνάμωση των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών μέσω των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας» με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας και του ρόλου των ΤΠΕ για την ανάπτυξη των χωρών αυτών.

Προστίθεται ότι «η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών επιτελεί ζωτικής σημασίας έργο προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και την ισότιμη, ασφαλή και οικονομικά προσιτή πρόσβαση των πολιτών στην ψηφιακή τεχνολογία». 

Εξάλλου, υπογραμμίζεται ότι «προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την υιοθέτηση του προγράμματος πολιτικής για την Ψηφιακή Δεκαετία 2030, στην οποία καθορίζεται η πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρώπης και της μετάβασης σε μία σύγχρονη, αποδοτική, βιώσιμη και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή οικονομία».

«Επιπλέον, η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία μεταξύ των χωρών είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών», αναφέρεται, προσθέτοντας ότι «μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, μπορούν να αναπτυχθούν δίκτυα συνεργασίας και να επιτευχθεί η κοινή ανάπτυξη». 

«Η δημιουργία κοινών ψηφιακών προγραμμάτων και η συνεργασία σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η γεωργία και η επιχειρηματικότητα μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην Κύπρο καθώς και στις κοινότητες των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών», επισημαίνεται.

Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής «εκφράζει την ισχυρή του βούληση για προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Κύπρο, προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και των επιχειρήσεων». «Το μέλλον των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την ενσωμάτωση των ΤΠΕ», σημειώνεται. 

«Προς αυτή την κατεύθυνση το Υφυπουργείο εργάζεται για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα προωθεί την πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες, την ανάπτυξη των υποδομών και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων», αναφέρεται «Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη και η ισότητα ευκαιριών για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση