ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Volkswagen πειραματίζεται με ιπτάμενα αυτοκίνητα στην Κίνα

Ακολουθεί το παράδειγμα κι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών

Newsroom Κ, Αθήνα

Έρευνα σχετικά με την τεχνολογία των ιπτάμενων αυτοκινήτων πραγματοποιεί η Volkswagen στην Κίνα, όπως έκανε γνωστό με σημερινή της ανακοίνωση, ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες έχουν στραφεί στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Πολλές εταιρείες από startups έως αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να αναπτύξουν «ρομπο-ταξί» για δημόσια χρήση, ελπίζοντας να αποσπάσουν μερίδιο της πίτας από μια αγορά, η αξίας της οποίας σύμφωνα με τη Morgan Stanley θα εκτιναχθεί στο 1,5 τρισ. δολάρια έως το 2040.

«Πέραν της αυτόνομης οδήγησης, η προοπτική της κάθετης κινητικότητας (οχήματα που μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν κάθετα), μπορεί να αποτελέσει το επόμενο βήμα για την προσέγγισή μας αναφορικά με την κινητικότητα στο μέλλον ειδικότερα στην αγορά της Κίνας», αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας. Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και ο γερμανικός όμιλος αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από τις πωλήσεις στην ασιατική χώρα.

«Επιπλέον εξετάζουμε περαιτέρω προοπτικές και συνεργασίες μέσω της έρευνάς μας και την πιθανότητα να πάρει σάρκα και οστά αυτή η προσέγγιση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εταιρείες κολοσσοί στον κλάδο τους, όπως η Volkswagen και η Airbus, ή μικρές ομάδες όπως η αμερικανική Joby, και οι γερμανικές Lilium και Volocopter, οι οποίες στηρίζονται οικονομικά από εταιρείες όπως η Daimler και η Intel, έχουν υπό εξέταση παρόμοια σχέδια.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Lilium ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν κόμβο κοντά στο Ορλάντο, δίνοντας τη δυνατότητα στους 20 εκατ. κατοίκους της πολιτείας να κάνουν χρήση του ηλεκτρικού της αεροσκάφους, το οποίο δύναται να απογειωθεί κάθετα και να πετάξει σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση