ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Σκοτώθηκε όταν το GPS τον οδήγησε σε πεσμένη γέφυρα - Μήνυση κατά της Google

Η γέφυρα είχε καταρρεύσει εδώ και 9 χρόνια, ενώ πολλοί πολίτες είχαν ενημερώσει την Google Maps, ζητώντας από την εταιρεία να αναθεωρήσει τις οδηγίες πλοήγησης

Η οικογένεια ενός άνδρα που σκοτώθηκε όταν, ενώ ακολουθούσε τις οδηγίες του Google Maps, το αυτοκίνητό του έπεσε από γέφυρα που είχε καταρρεύσει, μηνύει τον γίγαντα τεχνολογίας για αμέλεια, υποστηρίζοντας πως, ενώ γνώριζε για την κατάρρευση, δεν ενημέρωσε το σύστημα πλοήγησής του.

Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο της κομητείας Σουπίριορ, πριν από έναν χρόνο, ο Φίλιπ Πάξον, πατέρας δύο παιδιών, πνίγηκε όταν το τζιπ του κατέληξε σε μικρό ποτάμι πέφτοντας από την κατεστραμμένη γέφυρα.

Ο Πάξον επέστρεφε σπίτι από μια άγνωστη γειτονιά όπου η κόρη του είχε γιορτάσει τα ένατα γενέθλιά της, όταν η Google Maps τον κατηύθυνε προς μια γέφυρα που, όμως, είχε υποχωρήσει πριν από εννέα χρόνια και ποτέ δεν είχε αποκατασταθεί.

«Τα κορίτσια μάς ρωτούν πώς και γιατί σκοτώθηκε ο πατέρας τους και δεν έχω λόγια να τους πω που θα καταλάβουν, διότι, ως ενήλικας, ακόμη δεν μπορώ να κατανοήσω πώς οι αρμόδιοι των διευθύνσεων GPS και της γέφυρας ενέργησαν με τόσο μικρό σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή» καταγγέλλει η σύζυγός του, Αλίσια.

Οι αστυνομικοί, που βρήκαν το πτώμα του Πάξτον στο αναποδογυρισμένο και μερικώς βυθισμένο τζιπ του, ανέφεραν πως δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα ή προειδοποιητικές πινακίδες κατά μήκος του κατεστραμμένου δρόμου. Το αυτοκίνητο είχε φύγει από μια αφύλακτη πλευρά και συνετρίβη από ύψος έξι μέτρων, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά.

Κι όλα αυτά, ενώ πολλοί πολίτες είχαν ενημερώσει την Google Maps για την κατάρρευση της γέφυρας τα εννέα αυτά χρόνια, ζητώντας από την εταιρεία να αναθεωρήσει τις οδηγίες πλοήγησης.

Πηγή: Associated Press

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση