ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Bill Gates απαντά σε 5+1 ερωτήσεις για τον κορωνοϊό

Ποιες είναι οι σκέψεις του και η άποψή του για την χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη

Newsroom K

Μέσω Reddit αποφάσισε να απαντήσεις ρε ερωτήσεις του κοινού που αφορούν τον κορωνοϊό ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates.

«Στο πέρασμα των χρόνων είχα την ευκαιρία να μελετήσω ασθένειες όπως η γρίπη, ο Έμπολα και τώρα τον COVID-19, όπως και το πώς οι επιδημίες ξεκίνησαν, πώς να τις αποφύγουμε και πώς να τις αντιμετωπίσουμε. Το Gates Foundation έχει δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστεί ο ιός παγκόσμια, όπως και 5 εκατομμύρια για την στήριξη της πολιτείας της Washington. Μαζί μου σήμερα θα είναι ο Dr. Trevor Mundel επικεφαλής του Gates Foundation για θέματα υγείας και ο Dr. Niranjan Bose. Ρωτήστε μας οτιδήποτε για τον COVID-19 ή γενικά για τις επιδημίες και πανδημίες»

-Μία από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ήταν πως θα βαθμολογούσε την αντιμετώπιση του ιού στην Κίνα.

Ο ίδιος απάντησε ότι από την στιγμή που κατάλαβαν την σοβαρότητα της κατάστασης προχώρησαν στην κοινωνική απομόνωση κάτι που βοήθησε ιδιαίτερα στην μείωση των κρουσμάτων και την εξάπλωση του ιού. Τόνισε ακόμα ότι μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο είναι η μόνη λύση που έχουμε.

-Στην συνέχεια ρωτήθηκε ποιες είναι οι σκέψεις του και η άποψή του για την χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη;

Δήλωσε ότι εξετάστηκαν πολλά θεραπευτικά φάρμακα. «Αυτό είναι ένα από τα πολλά… Αν δουλέψει θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι περιορισμένες προμήθειες θα διατεθούν στους ασθενείς που τις χρειάζονται περισσότερο. Η Κίνα δοκιμάζει κάποια πράγματα αλλά τώρα έχουν λίγα κρούσματα έτσι τα τεστ πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία.»

-Ένας άλλος χρήστης ρώτησε αν μπορεί να περιοριστεί ο ιός για 18 μήνες μέχρι να αναπτυχθεί το εμβόλιο.

Ο Bill Gates απάτησε ότι αυτό μπορεί να γίνει νωρίτερα από τους 18 μήνες όμως είναι καλύτερο να μην δίνουμε υποσχέσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα χρειαστούν δισεκατομμύρια εμβόλια για τον κόσμο. Αυτοί όμως που θα κάνουν τα πρώτα θα είναι οι επαγγελματίες υγείας και όσοι εργάζονται σε κρίσιμες θέσεις. «Τα εμβόλια απαιτούν δοκιμές για να διασφαλιστεί πως είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.»

-Μία ερώτηση που πολλοί αναρωτιόμαστε είναι γιατί οι κυβερνήσεις δεν ήταν έτοιμες και προετοιμασμένες ενώ ειδικοί όπως και ο ίδιος είχαν προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό;

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο μεγάλη ήταν η πιθανότητα να υπάρξει ένας νέος ιός. Παρόλα αυτά γνώριζαν ότι θα συνέβαινε κάποτε με κάποιον ιό που προσβάλει το αναπνευστικό. Τόνισε ακόμα ότι κανείς δεν χρηματοδοτούσε αρκετά τον τομέα και ότι τα περισσότερα χρήματα πήγαιναν σε πολέμους και φωτιές. Πρέπει όμως με την ίδια σοβαρότητα να βλέπουμε και τις επιδημίες.

-Ένας άλλος χρήστης ρώτησε ποιο θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα ως παγκόσμια κοινότητα, για να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία όταν αυτή φτάσει στο τέλος της;

Ό Bill Gates αναφέρθηκε στην TED ομιλία του το 2015. Δήλωσε ότι θα πρέπει η διάγνωση και τα εμβόλια να γίνονται πολύ γρήγορα εφόσον οι τεχνολογίες υπάρχουν όμως χρειάζονται την απαραίτητη χρηματοδότηση αναφερόμενος και στο CEPI- Coalition for Epidemic Preparedness Innovation που δουλεύει στον τομέα των εμβολίων.

-Τέλος μια από τις ερωτήσεις αφορούσε στην εκτίμησή του για το ποσοστό του πληθυσμού που πρόκειται να μολυνθεί από τον ιό.

Όπως δήλωσε αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα η Ταϊβάν, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ έδρασαν άμεσα και μείωσαν τα κρούσματα. Οι πιο φτωχές χώρες όμως όπως η Ταϊλάνδη όπου οι άνθρωποι ζουν κοντά ο ένας στον άλλο δεν μπορούν να έχουν κοινωνική αποστασιοποίηση.

ΠΗΓΗ: MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση