ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολύωρη παγκόσμια διακοπή του Starlink

Διακοπή στην παροχή της υπηρεσίας παροχής δορυφορικού Ιντερνετ αντιμετώπισε η εταιρεία του Ελον Μασκ

Διακοπή στην παροχή της υπηρεσίας παροχής δορυφορικού Ιντερνετ αντιμετώπισε για αρκετές ώρες τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδος η εταιρεία Starlink του Ελον Μασκ.

Οπως ενημέρωσε η ίδια η αμερικανική εταιρεία μέσω της πλατφόρμας Χ (στο twitter.com, επίσης ιδιοκτησίας του κ. Μασκ), το δίκτυο της Starlink διέκοψε τη λειτουργία του εξαιτίας κάποιου ζητήματος, το οποίο δεν διευκρίνισε.

 

Πρόσθεσε ότι αναζητείται λύση στο πρόβλημα και πως ευχαριστεί τους χρήστες της υπηρεσίας για την υπομονή τους.

Αρκετή ώρα αργότερα η Starlink ενημέρωσε ότι το πρόβλημα με το δίκτυο επιλύθηκε, αποφεύγοντας και πάλι να εξηγήσει περί τίνος επρόκειτο.

Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για την εταιρεία SpaceX, αφού ο διευθύνων σύμβουλός της, ο Ε. Μασκ, παραδέχτηκε ότι είχε εμποδίσει την Ουκρανία να επεκτείνει το δορυφορικό δίκτυο Starlink για να επιτεθεί σε ρωσικά πολεμικά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, την ώρα που έπεφτε το δίκτυο της εταιρείας, η Ουκρανία επιτέθηκε με πυραύλους Κρουζ και μη επανδρωμένα ταχύπλοα σκάφη στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Πηγή: Χ, Ukrinform

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση