ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit

Παγκοσμίου φήμης ομιλητές θα βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και θα αναλύσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αποφάσεων για το μέλλον της. Το Digital Agenda Cyprus Summit σήμερα θα ανοίξει την συζήτηση για το που οδεύουμε ως χώρα, ως κοινωνία και γενικότερα ως ανθρωπότητα.

Δημιούργησαν οι συνεχόμενες κρίσεις ευκαιρίες; Ποιες είναι οι αλλαγές που έρχονται στον τομέα της τεχνολογίας; Δημιουργείται νέο εργασιακό περιβάλλον και ποιος ο ρόλος της γενιάς «Ζ»; Αυτά και άλλα πολλά καίρια ερωτήματα αναμένεται να απαντήσει το φετινό συνέδριο.


Ο Ken Hughes στην παρουσίαση του στο περσινό συνέδριο

Οι θεματικές του Digital Agenda Cyprus Summit (Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ)

Σημαντικοί ομιλητές από Κύπρο και εξωτερικό θα αγγίξουν θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας μέσα σε ένα ταχύτητα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος και η Margrethe Vestager εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν με ρόλο «Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή» θα ανοίξουν το συνέδριο.

Την σκυτάλη παίρνει ο CEO της Cyta κύριος Ανδρέας Νεοκλέους σε μια συζήτηση για το πώς στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, είναι καιρός να σκεφτούμε έναν εμπνευσμένο συνδυασμό μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου.
Ο Jeremy White senior innovation editor του φημισμένου περιοδικού τεχνολογίας Wired θα μας περιγράψει το πώς οι επιχειρήσεις πλοηγούνται στο σταυροδρόμι της τεχνητής νοημοσύνης, εξηγώντας πώς η προετοιμασία για αυτήν την αλλαγή θα είναι ζωτικής σημασίας για κάθε εταιρεία, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται.

O Ken Segall ή Mr “i”, για χρόνια στενός συνεργάτης του Steve Jobs και της Apple στην παρουσίαση του θα μας μιλήσει για τα βασικά στοιχεία της απλότητας με βάση την 12χρονη εμπειρία του ως δημιουργικός διευθυντής διαφημιστικών πρακτορείων και θα μας πει πώς ο Steve Jobs μετέτρεψε την απλότητα σε ανταγωνιστικό όπλο αλλά και το πώς o κάθε οργανισμός μπορεί να κάνει το ίδιο.

Η Marjan Van Aubel επικεφαλής του Marjan Van Aubel Studio, πολυβραβευμένου γραφείου σχεδιασμού με μόνιμες συλλογές στο Moma New York, Victoria and Albert Museum London και αλλού σε μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια ηλιακή κοινωνία.

Στην θεματική με τίτλο «NFTs, Metaverse, Crypto. Το νέο σύμπαν» θα δούμε τον Punk6529, έναν από τους κορυφαίους συλλέκτες, επενδυτές και ηγέτες σκέψης στον κόσμο στον χώρο του NFT. Ο Punk6529 θεωρείται από τους κορυφαίους υποστηρικτές του «open metaverse».

Η Δρ Μαρία Τερζή συνιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Malloc - μιας startup που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια των δεδομένων απαντά στο ερώτημα για το τι «ακούει πραγματικά το τηλέφωνό μας». Μια ομιλία για την προστασία του Ψηφιακού Απορρήτου στη ζωή μας όπου τα πάντα είναι συνδεδεμένα.

Ο Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος για το Facebook, το Instagram και το WhatsApp στη Νότια Αμερική Joao Adao, εμπνευσμένος από τις εμπειρίες που οδήγησαν στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε μια παραδοσιακή εταιρεία εκτύπωσης και πιο πρόσφατα κορυφαία στη Νότια Αμερική στη Meta, μοιράζεται 5 βασικές συμβουλές για το που ο κάθε ηγέτης επιχείρησης πρέπει να δώσει προτεραιότητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του.

Οι βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας συζητούν επί της ουσίας για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών στο Digital Agenda Cyprus Summit. Ποιο είναι το πρόγραμμά τους για την Κύπρο στην ψηφιακή εποχή; Οι αλλαγές στην κατεύθυνση της παιδείας μας, η προσπάθεια για προσέλευση εταιρειών τεχνολογίας, οι αναγκαίες επενδύσεις σε υποδομές, η ηλιακή ενέργεια ως χαμένη ευκαιρία ή ως προοπτική;

Ακολουθήστε το Digital Agenda στα social media: Facebook, TwitterInstagram. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση