ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα κυβερνοασφάλειας

Τα όσα ακούστηκαν στην ημερίδα «Συστήματα Κυβερνοασφάλειας και Ανάπτυξη Σύγχρονων Εφαρμογών Πληροφορικής»

Του Παύλου Νεοφύτου

Απαραίτητο συστατικό για τη συνέχεια της λειτουργίας οργανισμών (κρατικών και ιδιωτικών) και επιχειρήσεων αποτελεί στις μέρες μας η κυβερνοασφάλεια, λόγω της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης με την οποία συμβαδίζουν.

Αυτό αναδείχθηκε μέσα από την ημερίδα «Συστήματα Κυβερνοασφάλειας και Ανάπτυξη Σύγχρονων Εφαρμογών Πληροφορικής» που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου στη Λευκωσία (Hotel Hilton Nicosia) και στον απόηχο σχετικών συμβάντων που έγιναν πρόσφατα στην Κύπρο (Πύλη Κτηματολογίου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κορυφαία λογισμικά κυβερνοασφάλειας των αμερικανικών εταιρειών Α10 Νetworks και Stellar Cyber.

Σύμφωνα με τον Michael Nystrom της αμερικανικής εταιρείας Stellar Cyber, τα πανεπιστήμια, τα κυβερνητικά τμήματα και οι οργανισμοί ζητούν προστασία από τις κυβερνοεπιθέσεις. Ειδικά τα πανεπιστήμια, τόνισε, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα κυβερνοασφάλειας. Όπως εξήγησε, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνηθίζουν να στοχεύουν μεγάλα δίκτυα (όπως αυτά των πανεπιστημίων), αλλά και κυβερνητικά τμήματα, επειδή είναι πηγή εξειδικευμένων δεδομένων, αλλά και προσωπικών δεδομένων, ενώ συνδέονται με το χρήμα.

«Θέλω να τονίσω ότι σε όλη αυτή τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και σε ένα εντεινόμενο επιχειρησιακό – επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι κυβερνοεπιθέσεις είναι πλέον πραγματικότητα και καθημερινότητά μας, η κυβερνοασφάλεια αποτελεί πλέον συστατικό, το οποίο βοηθά και στην επιχειρησιακή συνέχεια των οργανισμών. Στην ουσία, και στη βιώσιμη λειτουργία τους», τόνισε η Μάρθα Τακλάκογλου, διευθύντρια Υποστήριξης Έργων και Εκπαίδευσης του Ομίλου AAnG GROUP.

Διοργανωτής της ημερίδας, που είχε θέμα «Η Εφαρμοσμένη Αμερικανική Τεχνολογία ως απάντηση στις Προκλήσεις και Απαιτήσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού» και ήταν υπό την αιγίδα της αμερικάνικης πρεσβείας, ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AAnG GROUP, Ανδρέας Αν. Γεωργίου, που δραστηριοποιείται στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, αντιπροσωπεύοντας μέσω της εταιρείας του Ομίλου, ΑΩΖ, για Ελλάδα και Κύπρο, δύο παγκοσμίως κορυφαία συστήματα κυβερνοασφάλειας των αμερικανικών εταιρειών Α10 Νetworks και Stellar Cyber.

Η Οργάνωση της εκδήλωσης έγινε από την SppMedia Events. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παύλου Νεοφύτου

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση